Terugblik | Webinar: Zorg op de juiste plek voor de gehele bevolking

Praktijkgericht onderzoek voor extramurale zorg

Regieorgaan SIA en Health~Holland hebben gezamenlijk de regeling ‘Praktijkgericht onderzoek voor extramurale zorg’ geopend die past bij de missies verwoord in de KIA 2020-2023 van het Maatschappelijk Thema Gezondheid & Zorg. De centrale missie voor Gezondheid & Zorg luidt als volgt: In 2040 leven alle Nederlanders ten minste vijf jaar langer in goede gezondheid, en zijn de gezondheidsverschillen tussen de laagste en hoogste sociaal-economische groepen met 30% afgenomen. Deze regeling richt zich met name op missie II: zorg op de juiste plek of, voluit In 2030 wordt zorg 50% meer (of vaker) in de eigen leefomgeving (in plaats van in zorginstellingen) georganiseerd, samen met het netwerk rond mensen. Ook voor missie II geldt dat deze effecten sorteert voor de gehele bevolking en in het bijzonder voor de groepen met een lagere sociaal-economische status. 

Tips & Tricks

De webinar ‘Zorg op de juiste plek voor de gehele bevolking’ vond plaats op 21 september. Kon u hier niet bij zijn? Bekijk hier de presentatie waarin Nico van Meeteren (Health~Holland), Eras Draaijers (Regieorgaan SIA), Miranda Laurant (HAN University), Robbert van Bokhoven (Pharos) en Dicky Gingnagel (Taalambassadeur Pharos) tips & tricks geven over hoe u met uw onderzoek kunt bijdragen aan het realiseren van deze missie via de regeling ‘Praktijkgericht onderzoek voor extramurale zorg’.

Raadpleeg verder onderstaande documenten:

Voor meer informatie over de call ‘Praktijkgericht onderzoek voor extramurale zorg’ kunt u de Health~Holland en de Regieorgaan SIA website bezoeken.

Hulp bij aanvragen

Wil je meer informatie over Praktijkgericht onderzoek voor extramurale zorg of heb je een vraag? Neem dan contact op met:

Eras Draaijers, programmamanager
E-mail: 
eras.draaijers@regieorgaan-sia.nl
Telefoon: 06 - 33 16 33 72 

Deadline

De sluitingsdatum en -tijd van de indieningsronde Praktijkgericht onderzoek voor extramurale zorg: dinsdag 10 november 2020, 14.00 uur CE(S)T.

De webinar ‘Zorg op de juiste plek voor de gehele bevolking’ werd georganiseerd door het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, de Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) en Pharos, het landelijk expertisecentrum gezondheidsverschillen.

Zorg op de juiste plek

‹ News overview