News

Kader Passende Zorg aangeboden aan de Kamer

Mede namens minister Kuipers van het ministerie van VWS is op 30 juni het Kader Passende Zorg, dat is opgesteld door het Zorginstituut aangeboden aan de Kamer.
Zorg op de juiste plek

Health~Holland Update: Ook met dementie doet u ertoe

Dementie, we kennen allemaal wel iemand die deze ingrijpende ziekte heeft. Er wordt hard gewerkt om mensen met dementie een betere kwaliteit van leven te geven. Mét deze mensen zelf én met hun mantelzorgers. In 2030 is de kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25% toegenomen, zo luidt VWS-missie IV. Hoe bereiken we deze toekomst? Raak geïnspireerd door de Health~Holland Update!
Nieuwe Update

Rijksmuseum Boerhaave: de onschatbare waarde van wetenschap

Wat zijn de belangrijkste ontdekkingen uit onze Nederlandse wetenschapsgeschiedenis? Welke onderzoekers zaten daarachter en hoeveel impact hebben hun ontdekkingen op ons leven van vandaag? Dat is een greep uit de belangrijke vragen waar je antwoord op krijgt wanneer je het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden bezoekt.
Pandmie Preventie Car

De Kunst van het innoveren: Adviesrapport van RVS

Het Nederlandse innovatiebeleid voor zorg en sociaal domein is dringend aan herziening toe. Personeelstekorten, gezondheidsverschillen en milieubelastende zorgorganisaties: de uitdagingen in de zorg en het sociaal domein zijn enorm. Dit vraagt om beleid dat maatschappelijke opgaven centraal stelt. Dat stelt de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) in het advies ‘De kunst van het innoveren. Tijd voor een maatschappelijk perspectief op zorginnovatie’.
Innovative idea

Terugblik Dutch Health Week

De Dutch Health Week zit er weer op! Op 14, 15 en 16 juni vond de Zorg & ICT beurs plaats, als onderdeel van de Dutch Health Week. En wat een inspirerende week vol innovatieve ontwikkelingen was dat. Team Zorginnovatie.nl was hier ook drie dagen lang, met een stand vanuit Health~Holland. Maar nog belangrijker, de (regio)winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs en een aantal winnaars van de Health Impact Accelerator waren hier ook van de partij! 
Terugblik Dutch Health Week

Inschrijving Start-up Bootcamp Health nog 1,5 maand open!

Wil je een volgende stap zetten met je idee of start-up in de Health Sector? Meld je dan vóór 1 augustus aan voor de Start-up Bootcamp Health van Health Valley, Rabobank en Kennispoort Zwolle. Dit programma is een unieke kans om je onderneming te starten, door het zetten van stappen op het gebied van strategie, marketing en financiering.
Banner

Mission possible, in the box: “Plus vijf, MIN DERTIG”!

De gezondheidsverschillen in ons land nemen toe, al decennialang, en worden meer en meer alarmerend. ‘Een gezonder Nederland’ geldt toch voor iedereen en toch niet alleen voor hoogopgeleide mensen?!
Image

Kabinet Investeert Miljarden in Hoger Onderwijs en Onderzoek

Als kennisland behoort Nederland op dit moment nog tot de wereldtop. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, is een forse investering nodig. In meer ruimte voor jonge onderzoekers, voor het opleiden van talent, voor begeleiding van studenten, studentenwelzijn en in een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. De komende tien jaar wordt daarom 5 miljard euro extra geïnvesteerd in hoger onderwijs en wetenschap. Daarnaast komt er 700 miljoen euro structureel per jaar bij.
Boeken

WaterCampus en Health Holland naar Europese finale EEPA

WaterCampus Leeuwarden en Health Holland vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2022.
Winnaars

Globaliser Health Solutions - Open for Applications!

Scaling your health solution internationally can be a challenging endeavour: sales cycles tend to be long, reimbursement and procurement differs per market, and is the market ready for your innovative healthcare solution?
Banner