News

€ 750.000 voor Volgende Fase Innovatieprogramma ZorgTech

De provincie Zuid-Holland stelt € 750.000,- beschikbaar voor vervolg van het innovatieprogramma ZorgTech. ZorgTech ondersteunt sinds 2020 Zuid-Hollandse bedrijven en zorgorganisaties in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen om de gezondheidszorg te verbeteren. Begin 2022 kunnen projectconsortia weer vouchers aanvragen. Dit keer op de thema’s ‘Gezonde start’ en ‘Gezond ouder worden’. Zorgorganisaties die actief betrokken willen worden bij de opzet en resultaten van deze voucherrondes kunnen zich nu melden.
Verkijk

Wat de Living Labs Leveren in het Innovatieprogramma ZorgTech

Testen, onderzoeken en doorontwikkelen van zorginnovaties – met en door zorgprofessionals, patiënten en zorginstellingen: het gebeurt in de tientallen field-, living- en innovatielabs die Zuid-Holland rijk is. Aangezien veel innovaties de eindstreep niet halen, voorzien deze labs in een behoefte: ze geven innovators de kans om samen met de eindgebruikers te kijken naar praktijkwensen, onderzoek te doen naar de effectiviteit van de innovatie en in kaart te brengen of de uiteindelijke innovatie de gewenste oplossing biedt.
Logo

Nieuw Leerjaar EUPATI Nederland van Start

Op 14 september 2021 trapten de studenten van de EUPATI NL-opleiding gezamenlijk het nieuwe leerjaar af. In een inhoudelijk programma maakten ze kennis met elkaar en het EUPATI NL-team van PGOsupport.
Foto

Share your Thoughs on Health: The Conference on the Future of Europe

What do you want for the future of health in the European Union? The Conference on the Future of Europe is a unique and timely opportunity for European citizens to debate on Europe’s challenges and priorities. No matter where you are from or what you do, this is the place to think about what future you want for the European Union.
Vlag

Even Voorstellen: het Nieuwe lid van Programmacommissie Citizen Science voor Gezondheid en Zorg

Sinds april 2021 is Robin Koops commissielid van het programma Citizen Science voor Gezondheid en Zorg (CS4GZ) van ZonMw en Health~Holland. Welk doel heeft hij voor ogen, welke ervaringen brengt hij als ondernemer mee en wat doet hij het liefst in zijn vrije tijd? Een interview om eens goed kennis te maken.
Robin Koops

Podcast Lifestyle4Health | Gezondheid Centraal in de Gezondheidszorg

Niet ziekte maar gezondheid die centraal staat in de gezondheidszorg, daarover spreken onze gasten elkaar in de nieuwste podcast in samenwerking met Lifestyle4Health. 
Lifestyle4Health Podcast

Nieuwe NWO-subsidie-instrumenten Beschikbaar

Vergrijzing, diabetes type 2, tekort aan zorgpersoneel; onze samenleving staat voor grote uitdagingen die vragen om meer kennis en baanbrekende innovaties. Dat biedt kansen voor wetenschappers, bedrijven en publieke partijen.
financiering

Sneakpreview Podcast Lifestyle4Health: Gezondheid Centraal in de Gezondheidszorg

In de serie podcasts die Lifestyle4Health maakt in samenwerking met Health~Holland rondom het onderwerp succesvolle regionale aanpak voor een innovatief gezondheidsysteem, volgt op 10 september de nieuwste aflevering. In deze aflevering staat de vraag centraal hoe gezondheid en gedrag structureel geborgd kunnen worden in het gezondheidszorgsysteem. Te gast zijn Hans Peter Jung, huisarts in de Noordelijke Maasvallei, en Carl Verheijen, directeur kennis en innovatie bij de Noaber Foundation.
Hans Peter en Carl in de studio

Prijs voor Beperken Dierproeven gaat naar LUMC-onderzoeker Ferenc Scheeren

Groepsleider bij de afdeling Medische Oncologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) Ferenc Scheeren ontvangt de Willy van Heumenprijs. Dit is de grootste Nederlandse prijs voor wetenschappers die medisch onderzoek doen zonder of met zo weinig als mogelijk dierproeven. Scheeren gebruikt de CRISPR-Cas-techniek om specifieke antilichamen te maken.
muis

Ben jij onze Nieuwe Junior Communicatiemedewerker?

Wij zijn op zoek naar een hands-on junior communicatiemedewerker met een passie voor innovaties in de Life Sciences & Health (LSH) sector. Een enthousiaste collega die ons communicatieteam kan ondersteunen met het schrijven en plaatsen van content op onze website. Klinkt dit als de ideale baan voor jou? Solliciteer dan vandaag nog!
vacature