News

 • Registration FIGON Dutch Medicines Days open

  - Vanaf nu kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de twintigste editie van de FIGON Dutch Medicines Days. Dit jaarlijks terugkerende evenement vindt dit jaar plaats op 1 en 2 oktober in congrescentrum De Reehorst in Ede.

 • New foundation for Life Sciences & Health start-ups

  - Sinds vorige maand is er een nieuw subsidiefonds beschikbaar voor kleine ondernemingen en startups in Gelderland; RedMedTech Discovery Fund II. Het fonds is een opvolging van het RedMedTech Discovery Fund I, en wordt in samenwerking met Health Valley, Radboudumc, Oost NL en Saxion beschikbaar gesteld.

 • New NWO strategy 2019-2022: Connecting science and society

  - Vandaag maakt NWO haar nieuwe strategie voor de periode 2019-2022 bekend. Het strategisch plan beschrijft vijf ambities van NWO om de komende jaren de wetenschappelijke en maatschappelijke impact van het Nederlandse onderzoek te bevorderen. Met dit strategisch plan zet NWO een stap ze op flexibele en daadkrachtige wijze anticipeert op ontwikkelingen in wetenschap en maatschappij.

 • MIMETAS Secures 20 Million Dollar Series B Financing

  - MIMETAS, leader in organ-on-a-chip products and tissue models, has secured 20.5 million USD in financing from an international syndicate from Asia and Europe. MIMETAS will use the proceeds of this Series B financing round to expand its global commercial footprint with the OrganoPlate® organ-on-a-chip platform.

 • Patient-friendly information clinical research necessary

  - Patiënten hebben behoefte aan betrouwbare, begrijpelijke en makkelijk vindbare informatie over medisch-wetenschappelijk onderzoek. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Dutch Clinical Research Foundation (DCRF) 29 maart publiceerde.

 • Big Data research for prevention and early detection cardiovascular diseases

  - De Hartstichting, NWO, ZonMw, de Topsector LSH en het Netherlands eScience Center bundelen hun krachten en ontwikkelen samen een publiek-privaat onderzoeksprogramma onder de paraplu van het Big Data onderzoeksplatform Commit2Data. Voor de voorbereiding van projectvoorstellen wordt een werkbijeenkomst georganiseerd.

 • Broad cabinetdelegation on economic mission to China

  - Minister-president Mark Rutte, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelings- samenwerking Sigrid Kaag, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven reizen tussen 8 en 13 april 2018 naar China voor een handelsmissie. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW is de zakelijk missieleider voor deze reis waaraan circa 165 bedrijven en kennisinstellingen uit diverse sectoren deelnemen.

 • 10 years MedtechPartners: a milestone!

  - Donderdag 29 maart was het dan zo ver: we mochten samen met al onze partners, relaties en alumni ons 10-jarig jubileum vieren op het kantoor van KplusV in Arnhem. Een bijzondere middag met een extra parallel programma waar experts vragen van ondernemers konden beantwoorden, het innovatieplein voor een expositie van innovaties en partners, de uitreiking van de Value Voucher in samenwerking met Health~Holland en een bijzondere samenwerkingsovereenkomst met de Task Force Health Care.

 • TerugblIQ – InnovationQuarter 2017 Annual Report

  - In 2017, InnovationQuarter attracted a record number of foreign companies to West Holland, made 23 new investments and established over 50 innovative partnerships between companies. These annual results mean that the agency has had yet another record 12-month period in its fourth year of existence. This is evident from TerugblIQ, the 2017 Annual Report, which is published today. InnovationQuarter’s activities in 2017 led to € 146 million of additional private investment and the creation of more than 1,500 high-quality jobs in the region.

 • Dutch Hacking Health West-Brabant: Wie helpt de kar duwen?

  - Dit zijn de kartrekkers van Hacking Health West-Brabant, het evenement dat in het teken staat van creatieve oplossingen voor zorgvraagstukken. Dit viertal zet van 20 t/m 22 april een reuzenstap naar betere zorg, maar heeft daar jullie hulp bij nodig! Aanmelden kan nog steeds!