News

Subsidiemogelijkheden voor innovatieve therapieën dementie

Bij Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) en ZonMw staan subsidieoproepen open voor veelbelovende innovatieve therapieën voor dementie. Het doel is om therapieën zo ver en snel mogelijk richting de markt brengen. Lees verder voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden.
Subsidiemogelijkheden voor innovatieve therapieën dementie

Hartstichting biedt burgers de mogelijkheid wetenschappelijk onderzoek te starten

De Hartstichting is het eerste gezondheidsfonds dat burgers de mogelijkheid geeft geld te besteden aan eigen onderzoek. Burgerwetenschap is wetenschappelijk onderzoek dat geheel of gedeeltelijk door burgers wordt uitgevoerd, vaak in samenwerking of onder begeleiding van professionele wetenschappers.
Handen

Slim horloge stelt hartstilstand betrouwbaar vast

Onderzoekers onder leiding van het Radboudumc zijn erin geslaagd om met een smartwatch betrouwbaar te meten of de bloedsomloop stilvalt bij een patiënt, zoals bij een hartstilstand. Ze toonden dat aan bij 291 patiënten die een operatie ondergingen, waarbij de bloedsomloop standaard onderbroken moet worden. Deze resultaten zijn vandaag verschenen in The Lancet Digital Health. De Hartstichting initieerde en financiert het onderzoek.
Slim horloge stelt hartstilstand betrouwbaar vast

De Zorg van Morgen: “We hebben elkaar nodig”

Hoe ziet dementiezorg er over tien jaar uit? Wat zijn de grote uitdagingen en hoe kunnen we ons daarop voorbereiden? Om hierover van gedachten te wisselen organiseert ABOARD samen met de alzheimercentra een reeks Rondetafelgesprekken met zorgprofessionals. Op woensdag 7 februari trapte Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC af met de eerste bijeenkomst De Zorg van Morgen.
De Zorg van Morgen: “We hebben elkaar nodig”

Nieuw kankeronderzoek studenten en Genmab

Een nieuw concept van publiek-private samenwerking. Dat is de samenwerking van een groep bachelorstudenten Biomedische Wetenschappen met biotechnologiebedrijf Genmab. Samen doen zij onderzoek naar nieuwe therapeutische aangrijpingspunten voor kanker. Het is zo veelbelovend dat Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) samen met het UMC Utrecht en Genmab ruim 120.000 euro financiert voor dit onderzoek. Op 2 februari was de eindpresentatie van de bachelorstudenten.
Nieuw kankeronderzoek studenten en Genmab

Terugblik op de geslaagde RSNN lunch webinar "Klinisch Onderzoeksklimaat in Nederland"

Op 8 februari 2024 organiseerde het RSNN in samenwerking met Dutch Clinical Research Foundation (DCRF) en andere stakeholders een lunch webinar met meer dan 160 deelnemers. Onderwerp van de webinar waren de resultaten van de in oktober gehouden RSNN Expert Meeting over het "Klinisch Onderzoeksklimaat in Nederland".
Terugblik op de geslaagde RSNN lunch webinar "Klinisch Onderzoeksklimaat in Nederland"

Nomination is open for the Wiek van Gilst collaboration award!

The Wiek van Gilst collaboration award will be presented for the third time next year during the DCVA-NLHI congress on June 20 and 21, 2024. The first year Wiek, as initiator and founder of the DCVA, had the honor of receiving the award himself. Last year, a total of 8 projects from various DCVA partners were nominated, with the Hartenbank winning the award. We are pleased to announce that we will be presenting the award again next year.
Hart

Maak kennis met de vakjury van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024!

De regionale voorrondes van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 zijn in volle gang en de eerste vier finalisten zijn bekend. Een goed moment om de vakjury te introduceren, die de finalisten straks gaat beoordelen voor de vakjuryprijs ter waarde van €10.000. Wat is hun achtergrond? En waar gaan ze op letten in de beoordeling van de deelnemers? Hieronder stellen we de juryleden aan je voor!
Jury Nationale Zorginnovatieprijs

Launch Health~Holland International Life Sciences & Health Strategy 2024-2027

We are happy to share that the Health~Holland International Life Sciences & Health Strategy 2024-2027 has been launched today. Let's look forward! Read more...
Cover International Strategy

Nationaal Groeifonds essentieel voor Nederland om nieuwe ‘ASML’s’ aan te trekken

De Tweede Kamer moet vol inzetten op het behoud van en aantrekken van nieuwe R&D-intensieve bedrijven. Die oproep doet Marcel Levi als voorzitter van de Kenniscoalitie, het samenwerkingsverband van ondernemers en wetenschappers. Voor publiek-private samenwerking in Research & Development (R&D) zijn grootschalige investeringen vanuit de overheid van groot belang, zoals het Nationaal Groeifonds. Daarom pleit de Kenniscoalitie voor structurele investeringen voor productiviteitsverhoging.
Nationaal Groeifonds essentieel voor Nederland om nieuwe ‘ASML’s’ aan te trekken