News

Reminder | Webinar: Zorg op de juiste plek voor de gehele bevolking

Praktijkgericht onderzoek voor extramurale zorg Regieorgaan SIA en Health~Holland openen gezamenlijk de regeling ‘Praktijkgericht onderzoek voor extramurale zorg’ die past bij de missies verwoord in de KIA 2020-2023 van het Maatschappelijk Thema G
Zorg op de juiste plek

Uitnodiging voor Virtueel Jaarcongres 'De Week van Arts en Leefstijl' 21 – 25 september

Afgelopen maanden werd duidelijk dat wetenschap en praktijk het er over eens zijn dat gezond eten, voldoende bewegen, stoppen met roken en voldoende ontspanning de metabole gezondheid, de kwaliteit van leven en weerstand van mensen verhogen. Maar, hoe kunnen we dat vormgeven? Hoe zorgen we voor een verbetering van de zorg rondom voeding en leefstijl? Welke rol speelt technologie hierin?
Banner

Prinsjesdag 2020 – Kabinet Wil dat Nederland Zich uit Crisis Investeert en Innoveert

In deze ongekende en onzekere tijden kiest het kabinet ondanks sterke economische krimp voor forse financiële ondersteuning. De regering wil Nederland uit de coronacrisis investeren en innoveren – of het nu gaat om gezondheidszorg, de circulaire economie of een duurzame landbouw.
Miljoenennota

Toekomstagenda: Nederland Pelotonleider Medicijnen in Europa

Met de Toekomstagenda Geneesmiddelen wil de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) een versnelling geven aan de beschikbaarheid van nieuwe, soms levensreddende medicijnen. ‘We kúnnen de top 3 in Europa halen’, zegt VIG-directeur Gerard Schouw.
Medicines

Well-Trained Patient Representatives are Crucial for the Route from Lab to Patient

Het opleiden van meer en ervaren Nederlandse patiëntenvertegenwoordigers – dat is het doel van de Nederlandse editie van de European Patients Academy on Therapeutic Innovation (EUPATI-NL). In Frontiers of Medicine rapporteren de oprichters over de business case rond EUPATI-NL.
Focus group

'Production Facility for CAR T Cell Therapy, Good Reinforcement of the Dutch LSH System'

Met een investering van €130 miljoen en werkgelegenheid voor 300 mensen, biedt deze high-tech productiesite, een mooie versterking van het Nederlandse LSH-ecosysteem. Maar bovenal is het een mijlpaal voor alle patiënten die wachten op behandeling met nieuwe celtherapieën.
NCI

Kiadis Receives $9.5 Million Grant from the US Department of Defense for K-NK-Cell COVID-19 Therapy

Kiadis Pharma N.V. is een Nederlands beursgenoteerd biotechbedrijf dat nieuwe geneesmiddelen ontwikkelt tegen ernstige ziekten. Het maakt daarbij gebruik van Natural Killer-cellen (NK-cellen), grote witte bloedlichamen die de eerste verdedigingslinie in het menselijk afweersysteem vormen tegen kankercellen en infecties.
Handshake

Publication: The Launch of the European Patients' Academy on Therapeutic Innovation in the Netherlands

"Patient involvement in medicines R&D is evolving and the demand for qualified patient representatives is growing. Dutch stakeholders confirmed the added value of the patients' academy and expressed their willingness to contribute. Important values and conditions for long term collaboration were formulated".
Publication

Van (Topsectoren) beleid naar impact in Life Sciences & Health

Afgelopen donderdag overhandigde Carmen van Vilsteren de brochure 'Van Beleid naar Impact' aan Staatssecretaris Mona Keijzer. In deze brochure wordt een overzicht gegeven van de ontwikkeling en impact van de Topsector Life Sciences & Health in de afgelopen jaren.
Mona Keijzer & Carmen van Vilsteren

Kabinet Lanceert Nationaal Groeifonds

Het kabinet trekt de komende vijf jaar in totaal 20 miljard euro uit voor investeringen. Dit geld, ondergebracht in het Nationaal Groeifonds, gaat naar kennisontwikkeling, fysieke infrastructuur, en onderzoek, ontwikkeling & innovatie.
Nationaal Groeifonds