News

Een Impuls van €187.500 voor Zorgzame Gemeenschappen

Tussen november 2021 en maart 2022 is er €187.500 aan subsidie beschikbaar voor burgercollectieven die een waardevolle bijdrage leveren aan welzijn, inclusie, zorg en/of (samen)wonen in een dorp, buurt of wijk.
Logo

Health~Holland Update: From Waiting Room to Living Room

Read the new Health~Holland Update to find out more about about care organised in one's own living environment, together with the network around people. And most importantly: fit to the need of the patient. Read more...
Voorkant update

Schouw: Maak van Psychische Gezondheid geen Hoofdpijndossier

Ieder jaar op 10 oktober is het World Mental Health Day. Een groeiend aantal Nederlanders kampt met psychische problemen. Dat zorgt niet alleen voor veel persoonlijk leed, maar eist ook een hoge tol van de maatschappij en economie.
Foto

Health Impact Accelerator: Meet The Teams!

Afgelopen vrijdag was het weer zover: de start van weer een nieuwe editie van de Health Impact Accelerator! De Kick-Off vond plaats in de Social Impact Factory in Utrecht.
HIA

Topsectoren gaan voor Vrouwen in Techniek

Op 22 oktober komen de Topsectoren tijdens de Dutch Design Week in actie voor meer vrouwen in techniek. Tijdens een high impact evenement, met dagvullende Hackathon op 22 oktober op de BIC-campus in Eindhoven lossen wij de vraag op hoe we meer vrouwen en meiden kunnen interesseren voor een carrière in techniek.
Techniek

Samen optrekken in Citizen Science

Een delegatie van de ondertekenaars van de ‘Reflectie op de call Citizen Science voor gezondheid en zorg’ juni 2021, heeft samen met ZonMw en Health~Holland een verkennend gesprek gevoerd op 15 september jl. over het belang van Citizen Science in gezondheidsonderzoek.
samen

Wij Zijn op Zoek naar een Allround Secretaresse

Wij zijn op zoek naar een ervaren secretaresse met kennis of interesse in de life sciences & health sector. Een enthousiaste collega die ons team en vooral de directie gaat ondersteunen bij alle voorkomende secretariële werkzaamheden. Iets voor jou?
vacature

Akkoord over Medicijn voor Spierziekte SMA

Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft samen met Ierland en België een akkoord bereikt over de prijs van gentherapie Zolgensma. Zolgensma is een gentherapie voor de spierziekte Spinale Musculaire Atrofie (SMA). Het is de eerste keer dat België, Ierland en Nederland samen een akkoord bereiken met een fabrikant over de prijs van een medicijn. 
Scoliosis

Onderzoek Internationaal Ondernemen: Bepaal welke Landen en Regio’s Prioriteit krijgen Aankomende Jaren!

Welke internationale ambities heeft uw organisatie? In welke landen ziet u kansen? Waar bent u al actief? En welke knelpunten komt u tegen?  De Stichting Task Force Health Care (TFHC) voert tweejaarlijks het Onderzoek Internationaal Ondernemen uit. Doe mee aan het onderzoek!
survey

Regio Utrecht Start Programma om Vitaliteit en Gezondheid van Inwoners te Verbeteren

De regio Utrecht krijgt een nieuwe impuls voor het verbeteren van de gezondheid van haar bewoners. Vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft Utrecht een stimuleringssubsidie ontvangen om gezamenlijk verder te bouwen aan een gezonde regio met vitale bewoners.
Sportende mensen