Veelbelovende Innovatieve Therapieën voor Dementie (Gesloten)

* The call text is only available in Dutch.

In afstemming met het Onderzoeksprogramma Dementie van ZonMw, ziet Health~Holland kansen om publiek-private samenwerkingen te financieren aansluitend op de Subsidieoproep Werkpakket 4: Veelbelovende Innovatieve Therapieën van ZonMw. Ter aanvulling van de subsidieoproep van ZonMw heeft Health~Holland €2 miljoen PPS-subsidie gereserveerd om circa 2 publiek-private samenwerkingsprojecten met een Nederlands bedrijf in the lead te financieren passend binnen deze subsidieoproep.  

De subsidieronde Veelbelovende Innovatieve Therapieën van ZonMw staat open voor therapieontwikkeling voor dementie in een voorbereidende of ontwikkelfase. De beoogde therapie dient in te grijpen op neurodegeneratieve processen die leiden tot dementie. Door de neurodegeneratieve processen te vertragen of te stoppen, kan dementie uitgesteld of voorkomen worden. Een therapie kan ook sequelen van het degeneratieve proces tegengaan. De subsidieoproep van ZonMw is opgedeeld in twee fasen. Health~Holland zet specifiek in op de tweede fase, namelijk de ontwikkelfase.  

Meer informatie over de subsidiemogelijkheden lees je in dit artikel.

Wat kan je aanvragen? 

De PPS-subsidie vanuit Health~Holland voor de ontwikkelfase betreft tussen de €500.000,- en €1.000.000,- per aanvraag, met een looptijd van maximaal 36 maanden. In totaal stelt Health~Holland voor deze fase €2.000.000 PPS-subsidie beschikbaar. Cofinanciering is in deze ronde verplicht.  

Wanneer kan je aanvragen? 

Het indienen van een aanvraag bestaat uit de volgende twee stappen: 

  • Stap 1: Indienen vooraanmelding – deadline 26 maart 2024, 14:00 uur CET. Zie sectie 5.5 van de subsidieoproep voor verdere informatie. 
  • Stap 2: Indienen aanvraag – deadline 21 mei 2024, 14:00 uur CET.  

​​​​​Heeft u de deadline voor Stap 1 “Indienen vooraanmelding” gemist maar bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het indienen van een aanvraag? Dan kunt u contact opnemen via tki@health-holland.com. 

Aanvragen kunnen worden ingediend via tki@health-holland.com 

Kick-off bijeenkomst

Op 19 maart 2024 van 14:30 – 17:00 zal er in samenwerking met ZonMw een kick-off bijeenkomst worden georganiseerd. U kunt zich via dit formulier aanmelden voor de kick-off bijeenkomst. De deadline voor het aanmelden voor de kick-off bijeenkomst is 12 maart 17:00 uur.

Lees de volledige subsidieoproep 

De volledige subsidieoproep vindt u hieronder, hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep. Daarnaast zijn hier ook de bijbehorende documenten voor indiening te downloaden.  

Zie ook de subsidieoproep van ZonMw op dit onderwerp: https://www.zonmw.nl/nl/subsidie/subsidieoproep-werkpakket-4-veelbelovende-innovatieve-therapieen-ontwikkelfase-fase-2

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Lisa Büller (Innovatie Coördinator) via tki@health-holland.com.