Het succes van de PPS-toeslag – Een kijkje achter de schermen bij de toekenningspartijen

Health~Holland financiert met de PPS-toeslag* innovatief onderzoek en ontwikkeling binnen publiek-private samenwerkingen van o.a. onderzoeksorganisaties, bedrijven, gezondheidsfondsen en burgerinitiatieven. Maar hoe ziet dit er in de praktijk uit? En hoe dragen deze partijen met hun onderzoek bij aan de gezondheid en zorg van iedereen in Nederland? En aan een gezonde economie?  

In deze video komen de NFU, Philips, het Erasmus MC, het Amsterdam UMC Locatie VUmc en ADx NeuroSciences aan het woord. Zij vertellen wat de PPS-toeslag voor hen heeft betekent, welke doelen er dankzij deze regeling samen zijn behaald en werpen we een blik op de toekomst.  

Zo wordt het ABOARD project benoemd waarin het VUmc en ADx NeuroSciences samenwerken aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van Alzheimer. En hebben we het over de samenwerking van het Erasmus MC met Philips, om met behulp van röntgenfoto's de efficiëntie van de behandeling van een beroerte te bepalen.  

Zonder de toekenningspartijen hadden wij de PPS-toeslag de afgelopen jaren niet zo efficiënt in kunnen zetten om deze impact te realiseren. We kijken dan ook uit naar de voortzetting van deze nauwe samenwerking!

*Meer over de PPS-toeslag:
Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) ondersteunt innovatief onderzoek en ontwikkeling gerealiseerd door publiek-private samenwerkingen (PPS) van de Nederlandse LSH-sector. De Topsector brengt stakeholders samen in een gedeelde, geconsolideerde innovatie-infrastructuur. Door middel van de PPS-toeslag biedt de Topsector een financieel instrument om consortia bestaande uit onderzoeksorganisaties, kennisinstellingen, bedrijven en gezondheidsstichtingen te helpen hun innovatieve ideeën te realiseren. Door het in kaart brengen van bijdragen van private partners in PPS'en in de LSH-sector kan het bureau Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) van de Topsector PPS-toeslag aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hierna kan de toegekende PPS-toeslag worden gebruikt om nieuwe onderzoeksprojecten van PPS'en te ondersteunen. De voorgestelde projectaanvragen moeten bijdragen aan één van de zes missies die door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn voorgesteld en die uitgebreid worden toegelicht in de Kennis en Innovatie Agenda en in het Missiedocument 2024-2027. 
Het succes van de PPS-toeslag.

‹ News overview