Leaders in Life Sciences Podcast met Hans Schikan 

Terug van even weggeweest, de Leaders in Life Sciences Podcast waar nieuwe host Henk Jan Out in gesprek gaat met Hans Schikan. Hans heeft in zijn carrière verschillende rollen bekleed die hem tot een belangrijke ambassadeur van het Nederlandse biotech ecosysteem maken. In deze aflevering deelt Hans meer over de reis door zijn Life Sciences wereld. Van zijn avonturen bij Organon en Genzyme en de overname van Prosensa door BioMarin tot aan het opzetten van een eigen biotech bedrijf Pharvaris. De rode draad daarin? Zijn passie om het verschil te maken voor patiënten middels het bouwen van ecosystemen en het verbinden van mensen.

Over Hans Schikan

Hans Schikan, entrepreneur en warm pleitbezorger van de Life Science & Health sector in Nederland en ver daarbuiten. Na zijn studie farmacie in Utrecht begon Hans zijn lange carrière in de farmaceutische industrie bij Organon, waar hij diverse rollen vervulde op meerdere plaatsen in de wereld. Hij vervolgde zijn weg naar Genzyme om daarna bij de Nederlandse start-up Prosensa zich te richten op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor o.a. de ziekte van Duchenne. Dit bracht hem onder andere op de beursvloer van de Amerikaanse NASDAQ. Tegenwoordig zet Hans zijn kennis in in het TopTeam van de Topsector Life Sciences & Health en helpt hij meerdere bedrijven, groot en klein. Gelukkig is er ook leven naast het werk.

Beluister het in deze aflevering van de Podcast serie.

Over Leaders in Life Sciences

Leaders in Life Sciences is de podcast waarin de host in gesprek gaat met leiders van nu en straks in de life sciences sector. Zij zijn ervan overtuigd dat er meer open gesproken moet worden door mensen uit de sector over henzelf maar ook over hun werk. Dat begint bij de leiders van nu die in de podcast bevraagd worden over hun carrière en drijfveren. Het zijn leiders die allen werkzaam zijn in de breedste uithoeken van de sector, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: de gasten hebben allemaal een missie om bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheid wereldwijd. Hoe doen ze dit en is hiervoor begrip?

Leaders in Life Sciences Podcast met Hans Schikan 

‹ News overview