Nationaal Groeifonds - Ronde 4

Het Nationaal Groeifonds bereidt momenteel de volgende indieningsrondes voor. De eerstvolgende ronde opent naar verwachting in het najaar van 2024. Veldpartijen zoals bedrijven, kennisinstellingen en andere partijen, kunnen dan weer rechtstreeks een voorstel indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Departementen kunnen een voorstel indienen via de departementale route.     

In het najaar van 2023 start de voorlichting over de volgende rondes van het Nationaal Groeifonds. Op basis van ervaringen van aanvragers uit de vorige rondes wordt de aanvraagprocedure aangepast. De commissie zal in aanloop naar de vierde ronde haar analysekader publiceren en richting geven op een aantal belangrijke aspecten zoals human capital, valorisatie en internationale samenwerking. Hierover worden ook voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd.

Vooraanvraag

Nieuw in de volgende ronde is dat potentiële indieners – naast de huidige quickscan en voorafgaand aan het definitieve investeringsvoorstel - eerst een vooraanmelding voorleggen aan RVO. In deze vooraanmelding werken zij op hoofdlijnen hun voorstel uit en onderbouwen ze onder andere de bijdrage aan het duurzaam verdienvermogen. Zo krijgen potentiële indieners al vroegtijdig duidelijkheid over of hun voorstel in aanmerking komt voor het Nationaal Groeifonds. Ook ontvangen zij verbetersuggesties voor hun voorstel.

Ruimere openstelling

In de volgende rondes is de periode voor subsidieaanvragen langer. Dankzij deze ruimere openstellingstijd kunnen aanvragers hun aanvraag indienen wanneer het hen uitkomt en hebben zij meer voorbereidingstijd. De departementen krijgen 2 deadlines voor indiening: in september 2024 en in februari 2025. 

Bron: Rijksoverheid

Nationaal Groeifonds - Ronde 4

‹ News overview