Nationale Milieuraadpleging 2023 van start

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt aan een Nationaal MilieuProgramma. In dat milieuprogramma staat een gezonde, schone en veilige leefomgeving centraal.

Bij het opstellen van een Nationaal MilieuProgramma wil het ministerie gebruik maken van de voorkeuren van alle inwoners van Nederland. Daarom heeft het ministerie een nationale milieuraadpleging opengesteld. De Milieuraadpleging biedt iedereen de mogelijkheid om mee te denken over het milieu van de toekomst. Welke keuzen moet de regering maken? Waar moet een milieuprogramma meer rekening mee houden? Wat is iets minder belangrijk? Moeten milieuwetten strenger en beter gehandhaafd worden of is stimuleren van milieuvriendelijk gedrag een betere weg om in 2050 een gezonde, schone en veilige leefomgeving te bereiken? Moet de regering extra rekening houden met gezondheid en daardoor kost wat het kost alle inwoners zo veel mogelijk tegen milieuvervuiling beschermen, of er juist op toezien dat het verbeteren van het milieu voor iedereen betaalbaar blijft? Deze en andere dilemma’s worden u in de raadpleging voorgelegd.

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (Vivianne Heijnen) gaat de resultaten van deze raadpleging gebruiken bij het opstellen van een Nationaal MilieuProgramma. Via onderstaande link kunt u tot en met 14 juli 2023 de nationale milieuraadpleging invullen. 

Doe mee aan de nationale Milieuraadpleging

Meer informatie over het Nationaal MilieuProgramma? Klik hier. Heeft u specifieke vragen over deze raadpleging of het Nationaal MilieuProgramma? Stuur dan een e-mail.

 

Nationale Milieuraadpleging 2023 van start

‹ News overview