Subsidieoproep Onderzoek met Bestaande Data Ronde 1

Het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) richt zich op het verbeteren van farmacotherapeutische zorg en het doel is het effectiever, veiliger en doelmatiger inzetten van bestaande geneesmiddelen.
In Onderzoek met Bestaande Data Ronde 1 verwelkomen wij projectideeën waarin Real World Data (RWD) uit (aandoeningsgerichte) registers worden gebruikt om vraagstukken over geneesmiddelengebruik te beantwoorden. Het gebruik van RWD moet een aantoonbare meerwaarde hebben binnen het project.

Wie kan aanvragen

Een projectidee kan worden ingediend door een hoofdaanvrager afkomstig van een Nederlandse onderzoeksorganisatie in de zin van het EU-staatssteunrecht, een Nederlandse zorginstelling of zorgaanbieder, een publieke organisatie, een belangenbehartigingsorganisatie, of een stichting zonder winstoogmerk.

Samenwerking tussen partijen zoals umc’s, perifere ziekenhuizen, medisch wetenschappelijke verenigingen en/of beroepsverenigingen of verzekeraars is noodzakelijk om goede en complete dataverzameling te bereiken, de resultaten van de studie succesvol te kunnen implementeren en te werken aan de optimale kwaliteit en toekomstbestendigheid van het register. Indien binnen het project wordt samengewerkt, kunnen de samenwerkingspartijen tevens aanspraak maken op (een deel van de) subsidie.

Waarvoor

In Onderzoek met Bestaande Data Ronde 1 verwelkomen wij projectideeën waarin Real World Data (RWD) uit (aandoeningsgerichte) registers worden gebruikt om vraagstukken over geneesmiddelengebruik te beantwoorden. Het gebruik van RWD moet een aantoonbare meerwaarde hebben binnen het project. U kunt hierbij denken aan projecten waarin de effectiviteit van geneesmiddelen in de dagelijkse zorgpraktijk wordt bepaald, of projecten waarin zeldzame aandoeningen onderzocht worden waarbij een traditioneel klinisch onderzoek niet haalbaar is. Een secundair doel is het verbeteren van de FAIRness en kwaliteit van registers om tot een zorginformatielandschap te komen waarin RWD gecombineerd, gedeeld en gebruikt worden voor kwalitatief goed geneesmiddelenonderzoek.

Wat aanvragen

  • In deze ronde zijn geen beperkingen gesteld aan de hoogte van de aangevraagde subsidie.
  • De looptijd van een project mag maximaal 36 maanden bedragen, maar ook kortlopende projecten komen in aanmerking voor subsidie.
  • Een deel van het budget mag ingezet worden om de FAIRness en kwaliteit van het register te verhogen.
  • Het totale beschikbare budget voor deze ronde is € 1,5 miljoen.

Deadline: 8 augustus 2023, 14:00 uur

Klik hier voor meer informatie over deze subsidieoproep.

Bron: ZonMw

subsidie

‹ News overview