Samenwerkingsverband BRAINS Van Start

Een eerste programma dat van start gaat onder de uitgangspunten van Nationaal Plan Hoofdzaken is BRAINS, een samenwerking tussen de Hersenstichting, Alzheimer Nederland, Stichting MS Research en EpilepsieNL. Binnen deze samenwerking bundelen de gezondheidsfondsen gedurende 10 jaar hun PPS-toeslagen* voor Onderzoek & Innovatie. Samen met Health~Holland hebben de fondsen de intentie om 800.000 euro per jaar te investeren in onderzoek naar oorzaken en behandelingen van hersenaandoeningen. Ook onderzoeksinstellingen en bedrijven leveren een bijdrage; onze gezamenlijke ambitie is een investering van 15 miljoen over 10 jaar.

Het onderzoek richt zich op aandoeningoverstijgende vraagstukken. Zo bereiken de fondsen samen meer voor mensen met een hersenaandoening. BRAINS richt zich in het bijzonder op onderzoek naar de Bloed-Brein-Barrière en het ontwikkelen van hersenspecifieke onderzoekstechnieken. Door de hersenen beter bereikbaar te maken voor behandelingen en nieuwe onderzoekstechnieken te ontwikkelen, kunnen mensen met een hersenaandoening beter geholpen worden.

* De PPS-toeslag is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om publiek-private samenwerkingsprojecten te stimuleren.

Bron: Nationaal Plan Hoofdzaken

Samenwerkingsverband BRAINS Van Start

‹ News overview