Draag Bij aan een Inclusieve Arbeidsmarkt: Kom naar de Extra Matchmaking op 20 Oktober

Voor de nieuwe NWO KIC call 'Meedoen op de arbeidsmarkt' zijn we op zoek naar een breed palet aan kennis en expertise om samen aan deze uitdaging te werken. Naast alfa- bèta- én gammaonderzoekers (ook HBO), zijn ook cofinanciers en samenwerkingspartners nodig. Misschien kan jij hier een belangrijke rol in spelen. Deze interdisciplinaire subsidieoproep richt zich op onderzoek naar innovatieve sociale en technologische oplossingen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Het doel is verbetering van kansengelijkheid en een inclusieve arbeidsmarkt.

Hoe kun je als samenwerkingspartner deelnemen?

Voor deze subsidieoproep is kennis en expertise van relevante partijen uit dit veld van uiterst belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkgevers of (vertegenwoordigers van) mensen met een beperking of chronische aandoening. Alleen in samenwerking met de verschillende experts kunnen mooie resultaten geboekt worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te begrijpen tegen welke problematiek mensen met een beperking of chronische ziekte aanlopen in hun werk, of als ze naar werk op zoek zijn. Tijdens het onderzoeksproces is continue toetsing bij het veld nodig om nieuwe innovaties te ontwikkelen voor en met de doelgroep. Voor bijvoorbeeld werkgevers kan deelname lonend zijn, omdat zij met deze call de kans krijgen het arbeidspotentieel van hun werknemers optimaal in te zetten. Doel van de call is onderzoek te financieren waarin nieuwe kennis wordt toegevoegd aan het bestaande. Er kan samen worden geëxperimenteerd met nieuwe aanpakken of met technologische of digitale innovaties.

Hoe kun je als cofinancier deelnemen?

Cofinanciers zijn private of publieke organisaties die deelnemen aan het consortium en in cash en/of in-kind actief bijdragen en meesturen aan het project. Cofinanciers kunnen op deze manier een waardevolle bijdrage leveren in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en samen met de anderen leren over hoe in deze krappe arbeidsmarkt, mensen met een beperking of aandoening ook (blijvend) kunnen worden ingezet. Gezamenlijk dienen de cofinanciers netto minimaal 30% van het totale budget voor de aanvraag bijeen te brengen. De rol die deze partijen spelen bij de voorbereiding, uitvoering, en vertaling van het onderzoek naar de maatschappij dient in het onderzoeksvoorstel beschreven te worden.

Hoe kun je deelnemen en samenwerken als bèta-, alfa- of gamma-onderzoeker (ook HBO)?

Binnen het KIC wordt interdisciplinair samenwerken gestimuleerd. Deze subsidieoproep richt zich zowel op sociale als technologische oplossingen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Als bèta onderzoeker dagen we je uit om uw kennis en expertise op bijvoorbeeld (bio)medisch of technologisch vlak te combineren met de expertise van alfa- en gamma-onderzoekers (bijvoorbeeld sociologen, communicatiewetenschappers en psychologen). Gezamenlijk kunnen jullie werken aan dit maatschappelijk urgente probleem zodat (technologische) oplossingen ook daadwerkelijk in de praktijk gebruikt gaan worden.

Kom je naar de matchmaking om mogelijke samenwerkingspartners te ontmoeten?

Wij begrijpen dat het lastig is om in contact te komen met potentiële partners en te ontdekken of je mogelijk kunt samenwerken. Daarom organiseren wij nog een matchmakingsbijeenkomst. Deze vindt plaats op 20 oktober van 15.00-17.00. Indien je nog niet helemaal weet of en in welke vorm je zou willen deelnemen: kom gerust naar de matchmaking toe. Deze is vrijblijvend en juist bedoeld om te onderzoeken of er mogelijke samenwerkingen kunnen ontstaan. Tijdens de matchmaking ontmoet je namelijk verschillende partijen die mogelijk interesse hebben om deel te nemen aan een consortium voor deze call. Meld je aan voor de matchmaking: Registrationform Matchmaking ‘Participate in the labour market’ | NWO

Bron: ZonMw

Draag Bij aan een Inclusieve Arbeidsmarkt: Kom naar de Extra Matchmaking op 20 Oktober

‹ News overview