Steeds Meer Patiënten Geopereerd Zonder Snijden

Het aantal patiënten neemt toe op de afdeling interventieradiologie van het UMC Utrecht neemt toe. Hierdoor ontstaat er een wachtlijst voor een operatie voor patiënten met kanker en vaatziekten door een tekort aan OK-collega's. De wachttijden kunnen daardoor erg oplopen. Een uitkomst voor deze patiënten én de zorg: opereren zonder snijden (interventieradiologie). 

Steeds meer zijn er patiënten op de afdeling interventieradiologie komen die normaal gesproken niet door de interventieradioloog gezien worden. 

“We zien een verschuiving van patiënten die normaliter geopereerd worden op de OK, naar opereren zonder snijden. Bij interventieradiologie behandelen we ‘minimaal invasief’. Dat betekent dat we met bijvoorbeeld een katheter of naald via de huid afwijkingen in de bloedvaten of kanker kunnen behandelen. Met behulp van een CT-scan, röntgenstralen of een echografie kunnen we afwijkingen in het lichaam in beeld brengen, en aan de hand van de real-time beelden dus ook behandelen.” - Irene van der Schaaf, interventieradioloog. 

Lees het hele artikel hier

Bron: UMC Utrecht

Steeds Meer Patiënten Geopereerd Zonder Snijden

‹ News overview