Het Blockbuster Tijdperk Lijkt Voorbij: E-health de Nieuwe Kans voor Gezondheidszorg en Biotechnologie Sector

Het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons heeft een onderzoek uitgevoerd om de potentiële kansen en uitdagingen in kaart te brengen die senior managers en directieleden in de gezondheidszorg en biotechnologie sector voorzien in de nasleep van de Covid 19-pandemie.

Het onderzoek werd namens Simmons uitgevoerd door Censuswide door middel van een enquête onder bijna 2000 senior juristen en bestuurders in 18 landen. Een reeks vragen werd gesteld om de belangrijkste uitdagingen en kansen voor groei te achterhalen.

Op de vraag met welke uitdagingen de sector de komende twaalf maanden wordt geconfronteerd, antwoordde meer dan een kwart (27%) van de respondenten dat de kosten voor de ontwikkeling van nieuwe producten een uitdaging vormen, terwijl 26% zei dat de tijd die nodig is om een product op de markt te brengen ook een uitdaging vormt. Uit deze cijfers blijkt duidelijk dat de sector zich zorgen maakt over de haalbaarheid van het op de markt brengen van innovatieve producten. Deze zorg is op zich geen nieuwe ontwikkeling. Steeds meer medicijnen zijn gepersonaliseerd, waardoor de afzetmarkt per product minder groot is. Daarmee wordt het risico groter en de financiering moeilijker om in 10 jaar een medicijn te ontwikkelen voor een kleine markt.

Meest waarschijnlijke doorgroeigebied

Met betrekking tot groei in de sector als gevolg van de pandemie zei een kwart dat de versnelde digitalisering een kans biedt om de dienstverlening aan klanten te verbeteren. In dezelfde geest noemde de helft (51%) van de respondenten e-health als het meest waarschijnlijke groeigebied binnen de HLS-sector, dat de volgende generatie gezondheidsdiensten voor patiënten zou vergemakkelijken. Toegang tot – en gebruik van – big data is mogelijk om het risico van het ontwikkelen van een nieuw product te verkleinen en de ontwikkeltijd te verkorten. Daarnaast is AI een gereedschap om betere product kandidaten te identificeren. Ook zal digitalisering de keten tussen producent en dienstverlener/patiënt efficiënter kunnen maken.

Met het oog op de toekomst van de sector zei 81% van de respondenten dat het aantrekken van personeel met digitale expertise belangrijk zou zijn om in de komende 12 maanden kansen te pakken Dit suggereert dat senior managers en bestuurders geloven dat het aantrekken en behouden van de nieuw talent cruciaal zal zijn voor de levensvatbaarheid en groei van het bedrijf.

Gijs ter Braak, partner van het Amsterdamse Healthcare & Life Sciences team van Simmons & Simmons, zei over de resultaten: "Ons onderzoek toont aan dat na een periode van aanzienlijke druk op de HLS-sector, C-suite vertrouwen heeft in de veerkracht van de sector: 94% zegt dat ze vertrouwen hebben in het vermogen van de sector om te gaan met toekomstige kansen en uitdagingen. Wij zien echter ook duidelijke bezorgdheid over de tijd die nodig is om nieuwe producten te ontwikkelen en op de markt te brengen."

Gijs vervolgt: "Simmons zal dit onderzoek gebruiken om zijn multidisciplinaire team van advocaten en deskundigen verder uit te bouwen en ervoor te zorgen dat zij steeds beter in staat zijn om de complexe wetenschappelijke achtergrond te begrijpen die ten grondslag ligt aan de juridische en zakelijke kwesties van onze cliënten."

Bron: Simmons & Simmons

Het Blockbuster Tijdperk Lijkt Voorbij: E-health de Nieuwe Kans voor Gezondheidszorg en Biotechnologie Sector

‹ News overview