Het Allereerste Ambassadeursdiner Vond Plaats bij Rijksmuseum Boerhaave

Op donderdag 24 maart vond het allereerste ambassadeursdiner plaats bij Rijksmuseum Boerhaave, samen met betrokken mensen uit allerlei hoeken van wetenschap en het bedrijfsleven werd nagedacht over de toekomst van het museum - de Life Science & Health Studio - en vooral ook om het motto 'Podium voor de Toekomst' meer kracht bij te zetten. Onder het genot van een heerlijk diner ontvouwde zich een constructieve brainstorm. De avond werd gepresenteerd door Leila Prnjavorac.

Burgemeester Henri Lenferink blikt positief terug op de bijeenkomst: "De Life Science & Health Studio is een cadeau aan de stad en aan de sector. Het laat zien dat er in een museum niet alleen gekeken wordt naar het verleden, maar dat er ook een plek is om over de toekomst na te denken. Dit initiatief zal het draagvlak voor wetenschap in de samenleving vergroten."

People sitting at dinner table

Deze bijeenkomst is een prachtig fundament om een extra verdiepingsslag te maken, en dit hoge niveau vast te houden. De komende jaren gaan wordt de roemruchte collectie en geschiedenis van het museum nog meer verbonden met de actualiteit en maatschappelijke discussies over de prangende vragen van nu, onder het motto Podium voor de toekomst. Dat maakt het museum nog relevanter in een tijd dat de wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan.

Paul Vulto, CEO Mimetas, hoopt dat Rijksmuseum Boerhaave met de Life Science & Health Studio een brug naar de toekomst slaat om kinderen - onze toekomst - in dit geheel een sterkte plek te geven.

Clemence Ross - van Dorp, ambassadeur van het Actieprogramma van de Life Science & Health Sector: "Het initiatief heeft het momentum mee. Iedereen heeft tijdens de coronapandemie kunnen ervaren wat de waarde van de Life Science & Health Sector is."

Rijksmuseum Boerhaave heeft de eerste uitgave van ‘Podium voor de toekomst’, hun nieuwe zakelijk magazine gepubliceerd. In dit magazine kunt u lezen welke steun en samenwerking er in de afgelopen 1,5 jaar is gemobiliseerd en wat er nog in petto ligt. Ook wordt u meegenomen in de strategische toekomstplannen en krijgt u een inkijkje in de plannen voor de Life Science & Health Studio die in 2025 in gebruik genomen wordt. Daarbovenop vindt u informatie over de tentoonstellingen die in voorbereiding zijn.

 

Woman giving speech

Anatomy

‹ News overview