Onderzoeksubsidie van 4,7 miljoen voor innovatie voor vroegdetectie en diagnose kanker (KIC)

Voor innovatie op het gebied van vroegdetectie en diagnose van kanker reserveert NWO samen met KWF Kankerbestrijding 4,7 miljoen euro. Gemiddeld heeft een kankerpatiënt in Nederland 65% kans om vijf jaar na de diagnose nog te leven. De toekomstige publiek-private consortia gaan onderzoek doen naar innovaties die de prognose van een patiënt kunnen verbeteren. De matchmaking van dit PPS-onderzoek vindt plaats op dinsdag 29 maart.

Bruikbare producten

De te ontwikkelen innovaties voor vroegdetectie en diagnose kunnen succesvol zijn als het resulteert in bruikbare producten. Mogelijke toepassingen in het onderzoek zijn het slim gebruiken van wearables, ademanalyses of genetische tests. Op deze manieren zou het mogelijk zijn te ontdekken of iemand het risico loopt kanker te ontwikkelen en welke specifieke diagnostiek, interventie of behandeling nodig zou zijn.

Innovatiebehoefte (industriële) partners

Het onderzoek is gericht op samenwerking van publieke en private partijen: (industriële) partners kunnen hun eigen innovatiebehoefte inbrengen. Ook is het mogelijk aan te sluiten bij wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen die passen bij de innovatievraag van de partner. Voor het samenbrengen van de verschillende betrokkenen organiseert NWO een online matchmakingsbijeenkomst op dinsdag 29 maart van 9.00-12.00 uur. Potentiële onderzoekspartners zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst. Deelname aan de matchmakingsbijeenkomst is kosteloos. Het maximaal aan te vragen budget per onderzoeksproject is 1,25 miljoen euro.

Meld je aan

https://www.nwo.nl/bijeenkomsten/matchmakingbijeenkomst-innovatie-voor-vroegtijdige-opsporing-en-diagnose-van-kanker

Call for proposals

De call for proposals ‘Vroegtijdige opsporing van kanker – innovaties voor detectie en diagnose (KIC)’ heeft als doel te komen tot de ontwikkeling en toepassing van innovatieve of zelfs disruptieve, breed toegankelijke diagnostische mogelijkheden voor vroegtijdige kankerdetectie. De volgende stap kan worden gezet als verschillende disciplines uit het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, private partijen, de medische centra en andere zorgpartijen de handen ineenslaan. De innovaties sluiten aan bij de behoeften van de gebruiker, de zorg en de maatschappij. Deze call komt voort uit een nieuw partnerschap tussen NWO en KWF dat tot stand is gekomen binnen het Kennis- en innovatieconvenant (KIC). Het onderzoek sluit aan bij Kennis- en innovatieagenda (KIA) Gezondheid en Zorg.

Lees het volledige nieuwsbericht op de NWO-website.

Meer informatie

Wilt u weten of het voor uw organisatie interessant is deel te nemen aan de matchmakingsbijeenkomst op 29 maart? Neem contact op met Marjolein van Dalen (NWO) – T 030 6001234 E kic-cancerdetection@nwo.nl

Bron: NWO

Logo

‹ News overview