Door EUPATI NL een Actueel Netwerk ‘Dicht Bij het Vuur’

Toen Dick Plomp in 2019 aan de EUPATI NL-opleiding begon, was hij actief als vrijwilliger bij Stichting Melanoom. Inmiddels werkt hij als relatiemanager patiëntenorganisaties bij de NFK, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Een baan die hij mede aan de EUPATI NL-opleiding te danken heeft. En dat is niet het enige. De opleiding gaf hem een stevige basis en een relevant netwerk, zodat hij zijn werk beter en efficiënter kan doen.

“Zonder de juiste kennis wordt er niet naar je geluisterd. Je wordt aangehoord.”

Processen en procedures kennen

Dick heeft zelf oogmelanoom en raakte daardoor eenzijdig blind. Als vrijwilliger bij Stichting Melanoom volgde hij trainingen om zijn kennis over de aandoening te vergroten en zijn vaardigheden als patiëntenvertegenwoordiger verder te ontwikkelen. Hij verdiepte zich onder andere in gen- en celtherapie, de werking van DNA en geneesmiddelenontwikkeling. Hij was dus beslist geen nitwit toen hij zich in 2019 aanmeldde voor de EUPATI NL-opleiding.

Dick: “Ik beschikte al over veel inhoudelijke kennis en een goed netwerk. Maar ik merkte bijvoorbeeld in gesprekken met specialisten dat ik kennis miste over hoe dingen procedureel geregeld en georganiseerd zijn. Hoe werkt de toelating van medicijnen? Hoe verloopt een onderzoekstraject? Als je daar niets van weet, sla je essentiële stappen over of je mist kritieke momenten om inbreng te leveren.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees het hier!

Bron: EUPATI Nederland

Skin

‹ News overview