ABOARD Webinars

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. Het project ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer.

ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een serie webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

Het eerste webinar vindt plaats op vrijdag 1 april (13.00-14.00 uur) en wordt verzorgd door prof. dr. Wiesje van der Flier, wetenschappelijk directeur van Alzheimercentrum Amsterdam en projectleider van ABOARD. Van der Flier geeft een inkijkje in de laatste stand van zaken omtrent alzheimeronderzoek en vertelt u over het werk dat ons nog te doen staat, op weg naar behandeling op maat voor de ziekte van Alzheimer.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen in het alzheimeronderzoek? Meld u dan aan voor het eerste webinar via www.aboard-project.nl/webinar.
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het ABOARD-project en uitnodigingen ontvangen voor aankomende webinars? Meld u dan hier aan.

 

Picture

‹ News overview