Luistertip - Onbeperkt Genieten

Iedereen in Nederland moet de vrijheid hebben om te kunnen genieten: op festivals, bij concerten, in een dierentuin of in een pretpark. Jeroen van de Koppel van HandicapNL, Johan Kampman van Zwarte Cross en ervaringsdeskundige en festivalliefhebber Niek de Jonge vertellen alles over het zo inclusief mogelijk organiseren van een festival.

Als je door je beperking in een rolstoel zit, of als je door je autisme een rustige omgeving nodig hebt is het alsnog belangrijk dat iedereen de vrijheid heeft om te kunnen genieten. Toch liggen er wel problemen op de loer. Want hoe kan je in je rolstoel zien wat er op het podium gebeurt als je favoriete band optreedt? En hoe ervaar je een dagje Efteling als alle prikkels, kleuren, geuren en geluiden je soms teveel worden? Hoe zorg je er voor dat een festival toegankelijk is voor iedereen, ook als het terrein niet goed begaanbaar is? Wat kan je doen voor festivalliefhebbers met een beperking die willen overnachten op de camping? En welke mogelijkheden heb je allemaal als organisatie?

De Zwarte Cross gaf in 2019 het goede voorbeeld met het enige echte 'Miva Las Vegas': een zorghotel voor minder-validen. 

Beluister de podcast voor de antwoorden op de bovenstaande vragen.

Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Podcast

‹ News overview