Rapport EZK-perspectief Benutting Fieldlabs

Op 15 oktober 2021, kwam de Verkenning EZK-perspectief benutting fieldlabs naar buiten. In dit rapport wordt het vraagstuk behandeld of en hoe een eventueel fieldlabs instrument in de uitvoering van de Kennis- en Innovatieagenda's van het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid kan worden ingezet om valorisatie en toepassing van innovaties te versterken. 

Het onderzoek

De volgende 2 onderzoeksvragen hebben het onderzoek geleid:

1. Is er ten behoeve van de uitvoering van de KIA’s noodzaak om de doelmatigheid en doeltreffendheid van de (huidige) inzet op fieldlabs te verhogen?
2. Wat is er nodig vanuit EZK en andere partijen om te borgen dat er een doelmatige en doeltreffende aanpak rond fieldlabs ten aanzien van de uitvoering van de KIA’s gerealiseerd wordt?

De conclusie

Uit onderzoek blijkt dat fieldlabs een waardevolle bijdrage leveren aan adoptie en versnelling van innovatie-toepassingen. Daarnaast komen ook een aantal belemmeringen in de huidige praktijk uit het onderzoek naar voren zoals o.a. onvoldoende samenhang tussen fieldlabs, gebrekkige mogelijkheden tot opschaling van fieldlabs, vergroten mkb-bereik en versnipperde financiering.

De resultaten van dit onderzoek zullen worden meegenomen in het vervolg van het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid.

Bron: Rijksoverheid

Collaboration

‹ News overview