Miljoenen voor Saxion, Windesheim, HAN en Hanzehogeschool voor Versterken Praktijkgericht Onderzoek

Hogeschool Saxion, Windesheim, HAN en Hanzehogeschool ontvangen samen drie miljoen euro subsidie voor het versterken van de infrastructuur van praktijkgericht onderzoek naar digitalisering in de maakindustrie, technologische innovaties in de zorg en decentrale waterstof.

Het gaat om zogeheten SPRONG-subsidie van Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De deze subsidie stimuleert de organisatie de samenwerking tussen onderzoeksgroepen. Iedere SPRONG-groep bestaat uit een samenwerking tussen minimaal twee hogescholen en praktijkpartners, zoals bedrijven uit de beroepspraktijk, publieke instellingen en overheden. Iedere SPRONG-groep krijgt één miljoen voor de eerste vier jaar van het SPRONG-traject. Wanneer na de evaluatie blijkt dat een groep goed op weg is, dan volgt nog eens één miljoen euro voor weer vier jaar. 

Technologische innovaties in de zorg

Een samenwerking tussen Saxion, Hanzehogeschool, zorg- en welzijnsorganisaties, overheid en mkb maakt werk van innovatie in de gezondheidszorg. Het doel hiervan is om een bijdrage te leveren aan vitaal functionerende burgers in een gezonde economie. Jan Jukema, lector Verpleegkunde bij Saxion: “Met dit project maken we technologische innovaties geschikt en toegankelijk voor mensen met een lagere sociaaleconomische status in de regio’s Noord- en Oost-Nederland. Zo gaan we hun gezondheid en welzijn bevorderen.”

Bron: Health Valley 

Innovation

‹ News overview