Kabinetsreactie AWTI-rapport Samen de Lat Hoog Leggen

Op 25 mei 2021 heeft de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) het advies “Samen de lat hoog leggen, Regio en rijk bundelen krachten voor innovatie” aangeboden aan de staatssecretaris voor Economische Zaken en Klimaat en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hierin adviseert de AWTI over de samenwerking tussen Rijk en regio en adviseert de AWTI om de vernieuwing van de economie te stimuleren. Op 18 november kwam er een kabinetsreactie naar buiten over het AWTI-rapport Samen de lat hoog leggen.

Om de innovatiedoelstellingen te realiseren, werken beide departementen samen met bedrijven, kennisinstellingen en regio's samen. Zo kan de welvaart worden bevorderd en versterkt. Advies over de rol van de regio, de rol van het Rijk en de onderlinge samenwerking, is daarom van belang. 

De reactie

Het kabinet is het met de AWTI eens dat de rol van regionale overheden als partner in het missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid moet worden doorontwikkeld. Dat zegt minister Stef Blok (EZK) in de brief namens het kabinet aan de Tweede Kamer. Regio en Rijk bundelen krachten voor innovatie’ van mei 2021. Bij de doorontwikkeling van het beleid zal het kabinet ook kijken naar de rol van Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen in de regionale ecosystemen.

De hele Kamerbrief kun hier terugvinden. 

Bron: AWTI

Advice

‹ News overview