Lancering Manifest Hoofzaken was een Groot Succes

Op 30 september lanceerden de Hersenstichting, MIND en ZonMw het Manifest Hoofdzaken in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima. In dit Manifest pleiten zij voor het opzetten van een nationaal kennis- en innovatieprogramma voor hersen- en/of psychische gezondheid.

Dit gebeurt in nauwe samenwerking met NWO en Topsector LSH/Health~Holland. Het doel van het manifest is om samenwerking te bevorderen tussen disciplines als psychiatrie, psychologie en neurologie, alsook met patiënten en naasten, zorgprofessionals en kennisinstellingen. Samen hebben we de ambitie om mensen langer in goede gezondheid te laten leven. 

Hoofdzaken

Hoofdzaken is een beweging die oplossingen wil realiseren voor mensen met een hersen- en/of psychische aandoening. Hoofdzaken wil deze aandoeningen beter begrijpen, voorkomen, behandelen en zo mogelijk genezen. Om deze doelen te bereiken, richt Hoofdzaken zich op:

  • het combineren van kennis over aandoeningen;
  • het realiseren van oplossingen voor patiënten en;
  • het beter delen van kennis en data.

Lancering

De lancering vond plaats op donderdag 30 september in de Remise in Den Haag, in de aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima. Na de plenaire opening en het in ontvangst nemen van het manifest door de koningin, ging zij in gesprek met verschillende betrokkenen. Zo ook met prof.dr. Nico van Meeteren, directeur van Health~Holland. Bekijk de video van EO Blauw Bloed voor een overzicht van de lancering. 

Kijk voor meer informatie op de website van hoofdzaken

Foto

‹ News overview