Kinderen Denken Mee bij de Ontwikkeling van StoMakker

Begin dit jaar werd de Medische Inspirator Prijs 2020-2021 uitgereikt voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker. De hoofdprijs van €100.000 werd gewonnen door kinderstoma-app StoMakker. De ontwikkeling van deze app is inmiddels in volle gang. Onlangs organiseerde de initiatiefnemer een inspirerende gamesessie waarbij kinderen mochten meedenken over de inhoud van de app.

Wat is de kinderstoma-app?

Een stoma heeft vaak veel impact op het leven van een kind. De app StoMakker leert kinderen door middel van educatieve games spelenderwijs omgaan met hun stoma. Bij de ontwikkeling van deze app werken artsen en ervaringsdeskundigen nauw met elkaar samen. Op die manier kan je goede en begrijpelijke informatie aanbieden, die aansluit op de belevingswereld van het kind. Wat erg leuk is aan de app, is dat kinderen beveiligd kunnen chatten met andere kinderen met een stoma. Op deze manier bied je de kinderen een mooi platform voor het uitwisselen van ervaringen.

Het doel van de gamesessie

Tijdens de gamesessie mochten kinderen in de leeftijdscategorie van 7 tot 13 jaar meedenken over de inhoud en de games in de app. Wie kunnen er immers beter aangeven waar de educatieve games aan moeten voldoen dan de kinderen zelf? De gamessessie leverde veel waardevolle input op, waar de initiatiefnemers weer mooi mee verder kunnen. Daarnaast gaf het de kinderen ook de gelegenheid om andere lotgenootjes te ontmoeten.   

Medische Inspirator Prijs

In deze laatste ronde van de Medische Inspirator prijs streden er drie mooie onderzoeken tegen elkaar voor de meeste publieksstemmen. Naast de hoofdprijs van € 100.000,- werden ook de 2e en 3e prijs uitgereikt. De 2e prijs van € 75.000 ging naar het project Geef XLA geen tijd. Het project Darmonderzoek zonder pijn ontving de 3e prijs van € 50.000.

Bron: ZonMw

Children

‹ News overview