€1,7 Miljard Beschikbaar voor Europese Life Sciences Startups

Het Venture Centre of Excellence (VCE), een initiatief van het European Investment Fund (EIF) en het European Institute of Innovation and Technology (EIT) Health, stelt €1,7 miljard beschikbaar voor investeringen in Europese life sciences startups. Het EIF heeft €150 miljoen aan publiek investeringen gebruikt als hefboom voor het aantrekken van privaat kapitaal en dat is gelukt. 20 venture capital fondsen en 20 corporate fondsen committeren zich aan de VCE.

HollandBIO is meer dan enthousiast over het VCE, dat als investeringsvliegwiel gaat fungeren dat biotech startups meer kansen geeft voor snellere en betere opschaling.

Gezonheidsinnovatie

Het geld zal naar Europese startende biowetenschappelijke ondernemingen stromen via directe investeringen en mede-investeringen door de particuliere investeerders.

Thierry Breton, EU commissaris voor de Interne Markt, benadrukte op de Healthtech Innovation Days-conferentie dat het tijd is om particuliere middelen te mobiliseren voor gezondheidsinnovatie in Europa.

De VCE maakt deel uit van een breder initiatief van de Commissie om kleine overheidsinvesteringen uit het EIF te gebruiken om particulier kapitaal aan te trekken voor innovatieve startende ondernemingen.

Bron: HollandBIO, Science Business

EU flag

‹ News overview