Lancering Boek ‘Open Science, the very idea’ van Vice-rector Frank Miedema

Op 28 oktober 2021 vindt in de grote hal van de openbare Bibliotheek Neude in Utrecht de lancering plaats van het boek ‘Open Science, the very idea’ van vice-rector onderzoek en hoogleraar Open Science Frank Miedema. De bijeenkomst is ook via live stream bij te wonen.

De lancering van het boek past bij de koers die de Universiteit Utrecht in wil slaan: met open blik, open houding en open wetenschap samenwerken aan de oplossingen van morgen. Maar wat betekent dat in de praktijk?

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst overhandigt Rector Magnificus Henk Kummeling het eerste exemplaar aan Jet Bussemaker. Bussemaker is in Leiden hoogleraar ‘Wetenschap, beleid en maatschappelijke impact, in het bijzonder in de zorg’ en was eerder minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Deze officiële handeling wordt gevolgd door een tweetal reflecties op het boek en een korte paneldiscussie. Vanzelfsprekend is er aansluitend gelegenheid om bij een hapje en een drankje na te praten.

Het boek is wetenschapsfilosofisch en sociologisch, maar ook komen Franks eigen ervaringen in de wetenschap, in de Science in Transition-beweging en nu in de transitie naar Open Science in de EU en Nederland ruim aan bod.

Bron: Universiteit Utrecht

UU

‹ News overview