Event 29 Juni: Cybersecurity voor Maatschappelijke Uitdagingen

De snelle digitalisering van de verschillende sectoren vereist een structurele aanpak van cybersecurity: security by design. Zwakke cybersecurity vormt een risico voor de voorzieningen en daarmee ook voor de samenleving. Een voorbeeld daarvan is de recente hack bij een Amerikaans bedrijf, actief in olie-distributie. Topsector LSH organiseert tijdens dit event een workshop over cybersecurity in de gezondheid & zorg sector. 

Nederland heeft een achterstand en sectoren zullen moeten investeren om deze achterstand in te lopen voordat zich ernstige problemen voordoen. Samen met de Topsectoren ICT en Energie, Water & Maritime, en dcypher en ACCSS bundelen we de kracht voor cybersecurity uitdagingen.

Dit event is een thematische verdieping op het eerder gehouden event op 15 juni “Hoe kunnen de topsectoren een rol spelen bij het cyberveilig maken van Nederland?” georganiseerd door het platform dcypher waarin de urgentie en het belang van ‘een been bijtrekken’ op het gebied van cybersecurity wordt besproken.

Team dutch digital delta organiseert op 29 juni 2021 van 10:00 tot 12:00 uur een online event waar deelnemers doormiddel van gerichte workshops cybersecurity uitdagingen prioriteren die bedrijven en instellingen hebben in genoemde sectoren. Hiermee worden wetenschapsvraagstukken geformuleerd voor (gezamenlijke) programmering en werkt men aan pre-proposals om de uitdagingen aan te gaan.

Aanmelden kan via https://dutchdigitaldelta.nl/aanmelden

Meer informatie en programma

 

Banner

‹ News overview