Nieuwe Website voor Human Capital Agenda Topsectoren

Health~Holland en de 9 andere topsectoren hebben in navolging op de gezamenlijke Roadmap Human Capital Topsectoren 2020-2023: Samen aan de slag! een nieuwe HCA website gelanceerd. Kijk op de nieuwe gezamenlijke HCA topsectoren website en vind meer informatie over learning communities, arbeidsmarktonderzoek, sociale innovatie en "sterker na Corona". 

Kijk op de website


Ook binnen Health~Holland heeft de Human Capital Agenda een belangrijke rol. Human capital draait om een levenlang leren: leren voor een diploma, leren tijdens het werken en leren om te innoveren. Deze drie plekken komen samen in learning communities, waar kennisinstellingen, bedrijven en de maatschappij met elkaar en van elkaar leren. 

De zorgsector verandert, dus moet het onderwijs ook veranderen: dat is de gedachte achter het voorstel voor een transitieagenda in het zorgonderwijs. Sinds december 2020 is een initiatiefgroep met leden uit verschillende partijen (MBO, HBO, WO, NFU, SGF, NLZVE en de patiëntenfederatie) aan de slag om deze transitie in te zetten.

Lees meer over human capital in hoofdstuk 5 van het Year in Preview.  

Bron: ChemistryNL

Screenshot

‹ News overview