DRIVE 2021: Sprekers Gezocht!

DRIVE komt er weer aan! Net als vorig jaar strijkt het Design Research & Innovation Festival dit jaar neer in De Effenaar, tijdens de Dutch Design Week. En net als vorig jaar maken CLICKNL en Design United er een hybride en interactief evenement van, waar jij vanuit huis bij aan kunt schuiven.

Tijdens DRIVE zetten CLICKNL en Design United al sinds 2013 elk jaar weer vernieuwende projecten en projectresultaten op het grensvlak van kennis en innovatie in de spotlight. Deze projecten zijn van ontwerpers, van onderzoekers of liefst nog van een consortium waar beide inzitten. De projecten hebben resultaten opgeleverd die niet alleen belangrijk waren voor het project zelf maar ook voor toekomstige uitdagingen. Inzichten die bijvoorbeeld gaan over nieuwe methoden en manieren van betrokkenheid creëren, verlangen aanwakkeren, waardecreatie of die zelfs tot systeemverandering aanzetten.

Sprekers gezocht

Daarom zijn CLICKNL en Design United op zoek naar cases en sprekers die een podium verdienen, die in het afgelopen jaar projectmatig onderzoek hebben gedaan of binnen ontwerp tot nieuwe inzichten zijn gekomen die ze graag met vakgenoten en andere professionals delen. Of je nu architect bent, social designer, game developer, onderzoeker, kledingontwerper of communicatieprofessional.

DRIVE is op zoek naar sprekers op de thema’s:

  • Mobiliteit: Over ontwerpen voor/met conflicterend ruimtegebruik in de leefomgeving en de notie dat iedereen overal naartoe moet kunnen.
  • Circulair Biobased bouwen: Over het ontwerpen van en voor een circulaire economie en tegelijkertijd omgaan met uitdagingen als gezondheid, menselijk afval en waardeopschaling.
  • Gezondheid: Waarin we verder willen verkennen welke methoden ervoor zorgen dat de zorgverlener en de patiënt meer betrokken worden bij het zorgsysteem van de toekomst, en hoe deze eruit zou kunnen zien.
  • Safety: Over het voorkomen van ondermijning van de rechtsstaat, zowel online als offline. Over ontwerp in strijd tegen nepnieuws, vóór een inclusieve samenleving waarin iedereen zich positief betrokken voelt, en over ontwerp als hulpmiddel voor het werk van diverse veiligheidsprofessionals.
  • Food & Water: Over ontwerpen voor gezonde voedselomgevingen, het verleiden tot gezond en duurzaam gedrag en het behapbaar maken van complexe data om tot individuele keuzes te komen.

Hoor jij bij een bureau, coalitie of kennisinstelling en voel je je aangesproken? Of waren jullie zelf wat rustiger op deze onderwerpen, maar weet je wel iemand die CLICKNL en Design United moeten leren kennen? Laat het ze weten! Mail naar marjolein@clicknl.nl, en ze nemen je idee mee bij de selectie. Stuur bij voorkeur meteen een link mee naar het project en de resultaten en geef ook aan in welk jaar het project is afgerond.

Save the date!

DRIVE vindt plaats van 18 tot en met 22 oktober en zal dagelijks live uitgezonden worden tussen 10.30 en 11.30, vanuit de Effenaar in Eindhoven. Mis het niet! Benieuwd hoe DRIVE er zoal aan toe gaat? DRIVE 2020 terugkijken kan hier.

Bron: CLICKNL

Sprekers

‹ News overview