Opleiding voor Patiëntvertegenwoordigers: Cruciaal voor Geneesmiddelenonderzoek

De ontwikkeling van betere geneesmiddelen is met uitstek een taak voor de hele quadruple helix: bedrijven, overheid, kennisinstellingen én patiënten. Door patiënten actief te betrekken bij het ontwikkelingstraject voor betere geneesmiddelen, komen deze sneller beschikbaar. EUPATI NL geeft patiëntvertegenwoordigers de handvatten die ze nodig hebben.

De EUPATI NL-opleiding is de eerste opleiding in Nederland die echt werk maakt van het opleiden van patiëntvertegenwoordigers in het geneesmiddelenveld. EUPATI staat voor European Patients Academy on Therapeutic Innovation. De Nederlandse opleiding lijkt op zijn Europese broer, maar de inhoud is vertaald naar de Nederlandse situatie. In het najaar begint de tweede leergang van EUPATI NL. Inschrijven kan nog tot 15 mei.

De opleiding geeft patiëntvertegenwoordigers de kennis en vaardigheden om als volwaardig gesprekspartner deel te nemen aan het onderzoek naar en de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen. Vijf modules met experts uit de hoek van patiëntvertegenwoordigers en overheid, farmaceutische industrie en academische wereld staan garant voor een hoogwaardig en up-to-date curriculum.

Quadruple helix

Het betrekken van patiënten in de ontwikkeling van geneesmiddelen is een hele positieve ontwikkeling, vindt Health~Holland. Het weerspiegelt ook de gedachtegang van de quadruple helix; het samenbrengen van kennis en ervaringen en het delen hiervan tussen de verschillende partijen van burgers/patiënten, overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Voor meer informatie en om in te schrijven, kijk op de website van EUPATI NL.

Student

‹ News overview