Aanbevelingen Voor een Innovatief en Weerbaar Europa na de Pandemie

De onafhankelijke Expert group on the economic and societal impact of research and innovation (ESIR) heeft beleidsvoorstellen geformuleerd voor een doeltreffend, impactvol en democratisch herstel van de EU uit de coronapandemie.

De aanpak moet voortbouwen op de Europese Green Deal, New European Bauhaus, NextGenerationEU en Horizon Europe. “Dit vergt radicale innovatie in aanpak, processen en methoden van samenwerking tussen overheidsdepartementen en ‑niveaus, financiële en industriële sectoren en gemeenschappen.” Het Joint Research Centre van de Europese Commissie (JRC) heeft het boek ‘Science for Disaster Risk Management 2020: acting today, protecting tomorrow’ uitgebracht. Dit noemt betere gegevensverzameling, meer kennisdeling en een langetermijnbenadering van risico's “de sleutel tot de versterking van de veerkracht van Europa als zich nieuwe rampen aandienen.”

Een rapport dat is geschreven in opdracht van de Commissie ITRE van het Europees Parlement zet de gevolgen uiteen die de COVID-19-pandemie heeft (gehad) voor het bedrijfsleven in de EU. (Zie ook: ‘Grotere economische veerkracht nodig in wereld van open en geïntegreerde markten’ onder Nieuws en achtergronden uit de rest van de wereld).

Nieuwsbericht EC
Rapport ESIR (pdf)
Artikel JRC
Boek JRC
Rapport Commissie ITRE (pdf)

Bron: AWTI

Mondkapjes

‹ News overview