Vaccinproductie Draagt bij aan Economisch Herstel Nederlandse Industrie

Vaccins helpen ons de crisis uit, zowel qua gezondheid als ook economisch. Twee weken geleden schreef het FD al over de groeiende investeringen in de geneesmiddelensector. Nu ziet ook ING dat groeiende belang terug in haar vooruitzichten over de Nederlandse economie in 2021.

De bank verwacht dat de totale Nederlandse economie volgend jaar met 2,5% zal groeien. Daar dragen ook de vaccinproducenten toe bij, die hun omzet zien groeien omdat een flink aantal vaccins in Nederland worden geproduceerd.

De ING noemt onder meer de komst van het EMA, het gunstige Nederlandse vestigingsklimaat en dus de grote hoeveelheid vaccins die in Nederland geproduceerd worden als oorzaak voor de groei. Gezien het aandeel van 2% van de farmacie in de totale industrie, is het totale effect op de industriële productie naar verwachting slechts een speldenprik. Wel zien we een uitspraak van vorige week bevestigd: geneesmiddelen zijn de groeimotor van Nederland.

De anticyclische aard van de sector maakt dat er alsnog groene cijfers te zien zijn, ondanks dat we economisch in zwaar weer zitten. De sector maakt zo zijn belofte waar en helpt Nederland uit de crisis te innoveren. Om over de economische impact nog maar te zwijgen als alle vaccins ook daadwerkelijk gezet zijn.

Bron: HollandBIO

Vaccins

‹ News overview