Subsidieoproep: Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP)

Wilt u aan de slag met een van de vier erkende Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI)? En wilt u de hiervoor benodigde samenwerking in uw werkgebied opzetten en/of doorontwikkelen? En gezamenlijk met alle relevante partners een implementatieplan opstellen om de GLI na afloop van de subsidieperiode aan te kunnen bieden in uw regio? Dan is deze subsidieoproep mogelijk wat voor u!

Deze oproep is onderdeel van het programma Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP). Hiermee sluit de oproep aan op missie II van het Missigedreven Topsectoren en Innovatie Beleid binnen de Life Science & Health Sector: 'In 2030 wordt zorg 50% meer (of vaker) in de eigen leefomgeving georganiseerd, in plaats van in zorginstellingen.'

Programma Juiste Zorg Op de Juiste Plek

Gezondheid is het grootste goed van mensen. Nederlanders waarderen hun gezondheid meestal (zeer) positief, ook als men een ziekte of beperking heeft. Wat men (nog) kan, staat voorop. Zoals de Taskforce 'De juiste zorg op de juiste plek' in haar rapport aangeeft, moet dit gegeven het leidende principe zijn voor de inrichting van ondersteuning en zorg. Het lichamelijke, psychische en sociale functioneren van de mens moet het vertrekpunt zijn en het aanbod van preventie, zorg en welzijn moet zo georganiseerd zijn, dat het daar naadloos op aansluit. Dat voorkomt (duurdere) zorg, verplaatst zorg naar dichter bij mensen thuis en vervangt zorg (door andere zorg, zoals eHealth): de juiste zorg op de juiste plek. Zo wordt een bijdrage geleverd aan de verbetering van de ervaren gezondheid, kwaliteit van leven en worden de steeds schaarsere professionals en middelen optimaal ingezet. Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar de programmatekst.

Onderwerpen:

  • Regionale samenwerking
  • Juiste Zorg op de Juiste Plek
  • Gecombineerde Leefstijlinterventie
  • Implementatieplan

Doel subsidieoproep

Doel van de subsidieoproep JZOJP - GLI is het ondersteunen van het opzetten en/of doorontwikkelen van de benodigde samenwerking en het gezamenlijk opstellen van een implementatieplan gericht op de realisatie van het GLI-aanbod na afloop van de subsidie.

Wat kan worden aangevraagd?

Binnen deze ronde kunt u subsidie aanvragen voor het opzetten en/of doorontwikkelen van uw samenwerkingsverband. Daarnaast is de subsidie bedoeld voor het gezamenlijk opstellen van een implementatieplan voor het aanbieden van minimaal één van de erkende GLI’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van de benodigde samenwerkingsafspraken en het verkennen van financieringsmogelijkheden. Aan de hand van dit plan kan men na afloop van de subsidie het aanbod gaan implementeren en kunnen deelnemers starten met de GLI.

Meer informatie

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep kunt u hier bekijken. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

De deadline voor de subsidieoproep is 23 februari, 14:00 uur. 

Bron: ZonMW

Oude vrouw thuis

‹ News overview