Onderzoek en Innovatie in de Strijd tegen het Coronavirus

Sinds het begin van de COVID-19-uitbraak heeft de EU zwaar ingezet op onderzoek en innovatie in de strijd tegen de ziekte. Het zal ook oplossingen bieden voor hoe we als maatschappij en economie in de komende jaren moeten leven met het virus. In een factsheet zet de Europese Commissie (EC) uiteen wat de EU heeft geïnvesteerd in onderzoek en innovatie en welke resultaten daarmee tot nu toe zijn bereikt.

Vanuit Horizon 2020 is meer dan een miljard euro vrijgemaakt voor onderzoek en innovatie over de huidige pandemie. Van dit bedrag ging het grootste deel naar projecten die bezig waren met de behandeling van COVID-19 en de ontwikkeling van vaccins.

Daarnaast heeft de Europese Unie ook flink geïnvesteerd in projecten met betrekking tot andere aspecten van de pandemie. Naast de ontwikkeling van een behandeling en vaccins, kwamen ook onderwerpen zoals de diagnostiek, epidemiologie, mentale gezondheid en digitale technologie aan bod. In totaal financierde de EU in 105 projecten die specifiek betrekking hadden op COVID-19.

Factsheet EC

Bron: AWTI

Onderzoek Corona

‹ News overview