Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia

Binnen het Kennis- en Innovatie Convenant (KIC) 2020-2023 is budget beschikbaar voor consortia van kennisinstellingen met één of meer private partijen, eventueel aangevuld met publieke partijen, die wetenschappelijk onderzoek willen inzetten ten behoeve van fundamentele kennis- en/of ontwikkelvraagstukken met grote innovatiepotentie. Voorstellen kennen een omvang van 3-10 miljoen euro en dienen te passen in minimaal één van de zes vastgestelde KIA’s.

Doel van het programma

Binnen Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia kunnen nieuwe of bestaande consortia zich organiseren, ontwikkelen en uitgroeien tot een omvang waarvan impact verwacht mag worden. Eveneens biedt dit financieringsinstrument een plaats aan consortia die in de toekomst willen uitgroeien tot strategische langetermijnprogramma’s.

Onderwerpen die in aanmerking komen, hebben maatschappelijke (waaronder economische) impact en vereisen een aanpak met focus en massa. Het te financieren onderzoek is gericht op fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek. Het ontwikkelen van een samenhangend projectvoorstel vereist nauwe samenwerking tussen de betrokken partijen binnen het consortium.

Aansluiting bij onderzoeksagenda’s

Voor Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia dient een voorstel te passen in minimaal één van de zes Kennis- en innovatieagenda’s (KIA’s) welke onderliggend zijn aan het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid.

Wie kunnen aanvragen?

Vooraanmeldingen en volledige aanvragen worden ingediend door een hoofdaanvrager en één of meer medeaanvragers. Een aanvraag wordt in nauwe samenwerking opgesteld door een consortium, waarin naast de aanvragers ook één of meerdere cofinanciers en eventueel samenwerkingspartners zijn betrokken.

Beschikbaar budget

Voor deze call for proposals is een budget van 6 miljoen euro beschikbaar. De call Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia kent twee rondes. Begin 2021 wordt het definitieve budget voor deze call for proposals en de beoogde verdeling van het totale beschikbare budget voor beide rondes gepubliceerd.

Wat kan aangevraagd worden?

In deze ronde kan financiering worden aangevraagd voor onderzoeksvoorstellen met een totaal projectbudget (in cash) van minimaal 3 miljoen euro en maximaal 10 miljoen euro. NWO financiert maximaal 50% van het totale cash-deel van het projectbudget; de rest van de financiering wordt ingebracht via de verplichte cofinanciering.

Wanneer kan aangevraagd worden?

Deze call for proposals kent twee rondes:

Ronde 1:

  • De deadline voor het aanvragen van een passendheidsverklaring is 16 februari 2021, om 23:59:00 CE(S)T.
  • De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 16 maart 2021, om 14:00:00 CE(S)T.
  • De deadline voor het indienen van aanvragen is 6 juli 2021, om 14:00:00 CE(S)T.

Ronde 2:

  • De deadline voor het aanvragen van een passendheidsverklaring is 31 augustus 2021, om 23:59:00 CE(S)T.
  • De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 28 september 2021, om 14:00:00 CE(S)T.
  • De deadline voor het indienen van aanvragen is 25 januari 2022, om 14:00:00 CE(S)T.

Informatiebijeenkomst

In de periode voorafgaand aan de deadline voor het indienen van vooraanmeldingen faciliteert NWO een (online) informatiebijeenkomst voor deze call. Verdere informatie over de invulling en planning van de informatiebijeenkomst zal bekend worden gemaakt via de website en de NWO nieuwsbrief.

KIC-missie

Dit programma valt binnen de hoofdlijn VRAAG van het Kennis- en innovatieconvenant (KIC) 2020-2023, waarin NWO jaarlijks een beperkt aantal vraaggedreven calls publiceert.

Bron: NWO

Vraaggedreven Partnerschappen voor Consortia

‹ News overview