LeQuest realiseert een investeringsronde van 4 miljoen euro om het gebruik van medische technologie te verbeteren

LeQuest, de innovator in geavanceerde online trainingen voor het gebruik van medische apparatuur, heeft onlangs een investeringsronde van 4 miljoen euro gerealiseerd ten behoeve van haar commerciële expansie en haar inspanningen om patiëntveiligheid te bevorderen bij het gebruik van medische technologie. In de investering is geparticipeerd door Philips, samen met Noaber Ventures, Nextgen Ventures en bestaande investeerders.

"Het vermogen van LeQuest om patiëntveiligheid en klinische workflow-efficiëntie te bevorderen raakt thema’s die heel belangrijk zijn binnen ons Health Technology Venture Fund", zegt Rich Wilmot, hoofd van Philips Health Technology Ventures. "Het leiden van deze financieringsronde reflecteert ons vertrouwen in de waarde van de vendor-agnostische educatie-as-a-service aanpak van LeQuest om de klinische staf binnen een ziekenhuis te trainen in het gebruik van medische apparatuur. Beter getrainde medewerkers betekent minder vermijdbare fouten in de klinische setting, een doelstelling die Philips gezamenlijk met alle ander vendors zou moeten bewerkstelligen. LeQuest heeft een sterke positie om uitvoering te geven aan deze multi-vendor visie.”

“De technologie van LeQuest is een logische volgende stap in trainingen voor bedrijfskritische processen”, aldus Paul Baan, oprichter van Noaber Foundation. ”Dankzij de nieuwe technologie van LeQuest kunnen trainingen weer terug naar de ziekenhuizen en dit zorgt uiteindelijk voor meer efficiëntie en betere kwaliteit.”

"Het potentieel van hedendaagse innovaties in de medische technologie is heel groot. We moeten er echter voor waken dat we de menselijke maat niet kwijt raken ", zegt Hicham Shatou, CEO van LeQuest. Het besef dat niet alle zorgverleners voldoende training in het veilige gebruik van medische hulpmiddelen krijgen heeft tot de oprichting van LeQuest geleid. "Ik ben persoonlijk getuige geweest van zeer kritische situaties waarbij patiëntveiligheid in gevaar was, die terug te brengen waren op tekortkomingen in trainingen.", voegt Shatou toe, "het was een eyeopener voor mij en een echt probleem waarvan ik wist dat we het moeten oplossen".

Shatou staat niet alleen in zijn mening. De herzieningen van de Europese Medische Apparatuurverordening (MDR) en het Nederlandse Convenant voor Medische Technologie zijn voorbeelden van recente regelgeving om veiligheid te waarborgen bij het gebruik van medische technologie. Bij fabrikanten en ziekenhuizen neemt de urgentie toe. Verschillende partijen hebben LeQuest proactief benaderd voor partnerships om gezamenlijk zorgverleners goed te trainen en te certificeren in het gebruik van medische hulpmiddelen.

De medische apparatuur industrie transformeert naar patiëntenveiligheids- en servicemodellen in het algemeen, wat leidt tot mogelijkheden voor nieuwe diensten zoals LeQuest's e-training platform. Philips als leidende investeerder in de LeQuest-financiering en het groeiende aantal fabrikanten dat samenwerkt met LeQuest, bevestigt de richting die de industrie ingaat. "We zijn trots op het sterke netwerk van investeerders en partners die we hebben aangetrokken en samen kijken we er naar uit om onze impact wereldwijd te vergroten", zegt Shatou.

Bron: LeQuest

LeQuest realiseert een investeringsronde van 4 miljoen euro om het gebruik van medische technologie te verbeteren

‹ News overview