NRC Live events during the summer of 2017

Vijf avonden over innovatie in gezondheid en zorg
NRC Live presenteert een debatreeks van vijf avonden over zorginnovatie en de toekomst van de gezondheidszorg: Toekomst van de Zorg. Samen met partners ONVZ Zorgverzekeraar, Deloitte, IMDI en Health~Holland neemt NRC Live een deep dive in de kansen en belemmeringen op het pad van vernieuwing. De serie start op 18 mei 2017 en het afsluitende Grote Zorgdebat vindt plaats op 5 oktober 2017.

De thema’s
Toekomst van Zorg agendeert de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de zorg. Sleutelspelers en visionairs uit de zorg, wetenschap, overheid en bedrijfsleven delen hun visie over de volgende thema’s:

  • Gedrag en gezondheid
  • Technologie als motor voor vernieuwing
  • Slimmer en beter organiseren
  • Nieuwe businessmodellen en financiering

Naar aanleiding van het afsluitende debat wordt een manifest geschreven met inzichten, aanbevelingen en concrete acties voor de sector.

Sprekers
Met trots presenteren wij de eerste sprekers. Op ons podium zullen o.a. staan: Daan Dohmen (Zorgfuturist, Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving, Focuscura), Hyleco Nauta (UMC Utrecht), Harry Finkenflügel (De Twentse Zorgcentra), Edith Feskens (Wageningen University), Muriël Thijssen (DSM) en Susanne Baars (iGen). De line-up zal de komende weken nog volop worden aangevuld.

De urgentie van het debat
Het zorglandschap ondergaat een grote transformatie: van een reactief zorgsysteem naar gezond leven en preventie, van zorginstelling naar thuis en van silo’s naar een zorgecosysteem. De sector wordt uitgedaagd om te vernieuwen en innovatie te omarmen. Hoe kunnen we de zorgtransitie bewerkstelligen en hoe maken we de weg vrij voor een echte versnelling?

Bezoek de NRC Live website voor meer informatie of registratie.

NRC Live events during the summer of 2017

‹ News overview