Innovation Credit gets add on of five million

De Nederlandse life sciences sector zit in de lift. De sector verdubbelde de afgelopen tien jaar en dankzij de vele mooie producten in ontwikkeling wisten bedrijven in 2015 maar liefst 4,4 miljard euro aan privaat kapitaal aan te trekken, veelal van buitenlandse investeerders.

Het Innovatiekrediet voorziet in een kapitaalbehoefte daar waar de markt faalt. Het Innovatiekrediet is op dit moment het enige publieke instrument dat kan worden ingezet voor de felbegeerde doorgroei van bedrijven. Met een Innovatiekrediet op zak, zijn bedrijven beter in staat de beruchte valley of death te overbruggen.

Een aantal weken geleden luidde HollandBIO in een brief aan het ministerie van Economische Zaken de noodklok: het Innovatiekrediet budget voor klinische toepassingen was al ver voor het eind van het jaar uitgeput. En met resultaat: het budget voor het Innovatiekrediet wordt dit jaar nog met vijf miljoen euro verhoogd. Hiermee is het budget van 2016 voor klinische projecten hoger dan ooit. Het Ministerie laat met deze snelle en daadkrachtige actie zien dat het de life sciences sector een warm hart toedraagt.

Een mooi succes voor HollandBIO’s achterban!

Bezoek de RVO website voor meer informatie over het Innovatie Krediet.

Bron: HollandBIO                    

Innovation Credit gets add on of five million

‹ News overview