Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen Programma 2022: 10 jaar onderweg!

Op donderdag 31 maart organiseert ZonMw het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2022: 10 jaar onderweg! Zij hebben voor u een uitdagend en divers programma samengesteld op een nieuwe locatie. Het GGG-congres 2022 staat in het teken van het 10-jarig bestaan van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen. Hieronder treft u het uitgebreide congresprogramma aan; ook de subsessies waarvoor u zich kunt inschrijven worden toegelicht.

U bent van harte welkom tijdens deze congresdag. ZonMw hoopt natuurlijk het GGG-congres 2022 als fysieke bijeenkomst te kunnen organiseren. Mocht dit vanwege de coronamaatregelen onverhoopt niet mogelijk zijn, dan wordt dit tijdig bekend gemaakt en schakelen ze over op een online versie. Aanmelden kan via de aanmeldbutton.

⇒ Let op Het congres vindt plaats op een nieuwe locatie: 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch.

Over het GGG-congres

Het jaarlijkse GGG-congres besteedt aandacht aan de actualiteit rondom gepast gebruik van geneesmiddelen. Het congres heeft tot doel het halen, brengen en delen van kennis en het opdoen van inspiratie vanuit een veelheid aan aspecten rondom (onderzoek naar) geneesmiddelen. Omdat het GGG-programma 10 jaar bestaat zullen ze daar tijdens dit congres ook veel aandacht aan besteden. Meer dan ooit komen opbrengsten en impact vanuit lopende en afgeronde onderzoeksprojecten aan de orde. Dit, graag samen met u, als afgevaardigden vanuit het gehele geneesmiddelenveld met wie ZonMw met trots de afgelopen 10 jaar heeft samengewerkt. Tijdens de lunchpauze zal er uitgebreid gelegenheid zijn tot netwerken op het mooie centrale plein waar deze locatie zich bij uitstek voor leent.

Plenair en in de subsessies komen relevante vragen aan bod als: op welke wijze kunnen geneesmiddelen optimaal en persoonlijker worden ingezet? Waar liggen kansen op samenwerking en waar zijn mogelijkheden voor een geïntegreerde aanpak? Op welke wijze kunnen we ontwikkelingen stimuleren? En hoe zorgen we ervoor dat onderzoeksresultaten de praktijk zo snel mogelijk bereiken?

Er wordt plenair aandacht besteedt aan actuele ontwikkelingen zoals het initiatief Future Affordable and Sustainable Therapies (FAST). Om therapieontwikkeling toekomstbestendig te maken heeft de overheid het initiatief genomen voor FAST, als onafhankelijk nationaal platform voor duurzame therapieontwikkeling waarbij betaalbaarheid en innovatie hand in hand gaan. Hieronder leest u hier uitgebreid over en kunt u lezen over de verschillende subsessies waarvoor u zich kunt aanmelden.

ZonMw hoopt u van harte te verwelkomen tijdens deze congresdag. Meld u aan, laat u inspireren, ontmoet elkaar en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het veld van geneesmiddelen(onderzoek).

Direct aanmelden kan hier

Programma

Datum: donderdag 31 maart
Locatie: 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch

09.15 - 10.00 uur   Inloop en ontvangst
10.00 - 11.15 uur   Plenair: FAST: Platform to Future Affordable & Sustainable Therapies
11.25 - 12.45 uur   Ronde 1 Subsessies (1 t/m 7)
12.45 - 14.25 uur   Netwerklunch met interactieve elementen
14.15 - 15.15 uur   Plenair: GGG 10 jaar onderweg!, inclusief uitreiking Parel
15.25 - 16.45 uur   Ronde 2 Subsessies (8 t/m 14)
16.45 - 17.45 uur   Netwerkborrel

Meer informatie over het programma vind je op de website.

Bron: ZonMw

‹ Events overview