Matchmakingbijeenkomst - Leven met Dementie (KIC)

Dementie heeft een enorme impact op de maatschappelijke participatie en de kwaliteit van leven van degene die eraan lijdt, maar ook op zijn of haar directe omgeving. We weten vooralsnog slechts in beperkte mate hoe hier adequaat mee om te gaan. Er valt nog veel te leren en te ontdekken door zorgvuldige verkenning en onderzoek naar mensen met (beginnende) dementie en hun omgeving.

Matchmaking

Op 12 november organiseert NWO een matchmakingsbijeenkomst binnen het programma ‘Leven met dementie’. De matchmakingsbijeenkomst vindt online plaats, van 13.30 tot uiterlijk 16.30 uur.

Over de call

De call ‘Leven met dementie’ is in augustus geopend en is onderdeel van de missiegedreven thematische programma’s van het Kennis- en innovatieconvenant (KIC). De call draagt bij aan de doelstellingen van de KIA Gezondheid en zorg. Interdisciplinaire consortia van kennisinstellingen, publieke en private partners worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen op twee interdisciplinaire onderzoekslijnen waarin voor beide lijnen verbinding wordt gelegd met de sleuteltechnologie AI:

  1. Mechanistisch onderzoek, uitmondend in kwalitatief hoogwaardige vroegdiagnostiek, prognostiek en interventies;
  2. Onderzoek naar psychosociale interventies gericht op gepersonaliseerd zelf - en samenmanagement en op bruikbare technologie voor mensen met dementie en hun (in)formele zorgverleners.

Voor deze call is een budget van 5.25 miljoen euro beschikbaar. De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 26 januari 2021.

Bekijk de programmapagina.

Interdisciplinaire matchmaking

Het doel van de matchmakingsbijeenkomst is om onderzoekers uit verschillende typen onderzoeksgebieden én professionals uit publieke en private organisaties met interesse in het onderwerp ‘Leven met dementie’ met elkaar in contact te brengen en elkaars behoeften en taal te leren kennen. De bijeenkomst beoogt nieuwe verbindingen te leggen en interdisciplinaire samenwerking te bevorderen om zo tot geïntegreerde onderzoeksvoorstellen te komen van topkwaliteit. Dit sluit aan bij de interdisciplinaire aanpak die binnen het KIC wordt gestimuleerd.

Lees meer over Interdisciplinaire Samenwerking KIC

Interactieve sessies

Binnen een gevarieerd programma van interactieve sessies wisselen de deelnemers hun ideeën over interdisciplinaire samenwerking en hun onderzoeksvragen met elkaar uit. Uitdagingen en vooral kansen van interdisciplinair samenwerken staan daarbij centraal. Dit om deelnemers te helpen om uiteindelijk tot goede samenwerking en geïntegreerde onderzoeksvoorstellen van topkwaliteit te komen. Er zal informatie worden gegeven over de achtergrond en inhoud van de call for proposals. Tot slot wordt ruimte geboden om een-op-een met deelnemers in contact te komen.

Aanmelden

Reserveer 12 november in uw agenda en schrijf u direct in voor deelname aan deze matchmakingsbijeenkomst. Meer informatie over het programma en deelnemers ontvangt u in aanloop naar de bijeenkomst. Aanmelden kan tot 5 november 2020.
Meld u aan via het aanmeldformulier op de website van NWO.
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Valstar (kic-dementia@nwo.nl, 070-3495286).

Bron: NWO

‹ Events overview