Enquête: Verzamelen of analyseren van gegevens over infectieziekten met een endemisch of pandemisch risico

Ben jij of jouw organisatie betrokken bij het verzamelen of analyseren van gegevens die relevant zijn voor infectieziekten met een endemisch of pandemisch risico? Dan is ZonMw erg benieuwd naar jouw kennis en ervaring.

ZonMw is op zoek naar stakeholders die betrokken zijn bij onderzoek naar infectieziekten met een endemisch of pandemisch risico. Als je werkzaam bent in dit veld, of als jouw organisatie relevante gegevens verzamelt, gebruikt, of samenwerkt met een organisatie die dit doet, dan nodigt ZonMw je van harte uit om deel te nemen aan deze enquête. De enquête richt zich niet specifiek op het biomedisch domein, maar ook bijv. het sociaal domein.

Deze enquête neemt ongeveer 5 minuten in beslag en is tot 20 mei a.s. beschikbaar om in te vullen.

Jouw expertise en input zijn waardevol voor ZonMw's streven naar een effectievere benadering van pandemische paraatheid. Door deel te nemen aan onze vragenlijst draag je bij aan de ontwikkeling van een FAIR (Findable, Accessible, Interoperable and Reusable) data-infrastructuur die cruciaal is voor het onderzoek naar en de respons op pandemieën.

In opdracht van het ministerie van VWS voert ZonMw het Kennisprogramma Pandemische Paraatheid uit. Onderdeel van dit programma is het mogelijk maken van het werken met FAIR data in onderzoek naar pandemische paraatheid. ZonMw heeft TNO benaderd voor het opstellen van een kennissynthese met betrekking tot stakeholders en databronnen die van belang zijn voor een FAIR data-infrastructuur voor onderzoek naar pandemische paraatheid.

Het doel van de kennissynthese is ten eerste dat ZonMw daarmee een basis heeft voor het programmeren van onderzoek naar pandemische paraatheid. Ten tweede moet de kennissynthese ook voor andere partijen geschikt zijn om databronnen verder te ontwikkelen en pandemisch paraat te maken.

Hier vindt je de enquête:

Uw deelname draagt direct bij aan het vergroten van paraatheid en respons op toekomstige pandemieën.

Klik hier voor meer informatie over het ZonMW programma.

Bron: TNO

Enquête: Verzamelen of analyseren van gegevens over infectieziekten met een endemisch of pandemisch risico

‹ News overview