Subsidieoproep Onderzoek naar passende palliatieve zorg

Tijdige integratie van goede palliatieve zorg in alle domeinen van de generalistische zorg is nodig om passende zorg en ondersteuning te bieden op de juiste plek door de juiste zorgverlener, samen met de patiënt en naasten. Het is nu mogelijk om subsidie aan te vragen voor onderzoek naar passende palliatieve zorg.

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

We bieden ruimte aan onderzoek op het gebied van de palliatieve zorg, dat een duidelijke, aantoonbare meerwaarde heeft ten opzichte van al bestaande kennis en/of interventies, zowel op nationaal als internationaal vlak. Het gaat hier om een innovatieve benadering om een probleem uit de dagelijkse praktijk in de palliatieve zorg aan te pakken. Het realiseren van (inter)nationale impact met de projectresultaten is een belangrijk doel. We spreken van impact als de kennis/interventies gebruikt worden in de dagelijkse praktijk en bijdraagt aan een goede kwaliteit van leven voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten. Projectresultaten dienen daadwerkelijk te worden gebruikt in praktijk, beleid, onderwijs en/of onderzoek.

Wie kan aanvragen?

Deze subsidieoproep is bedoeld voor Nederlandse onderzoeksorganisaties of samenwerkingsverbanden bestaande uit tenminste 1 of meerdere Nederlandse onderzoeksorganisaties. In samenwerking met een onderzoeksorganisatie kunnen alle organisaties indienen die vanuit expertise of kenniservaring een bijdrage kunnen leveren aan het doel van deze subsidieoproep. Bijvoorbeeld Nederlandse zorginstellingen zoals verpleeghuizen, ziekenhuizen en GGZ-instellingen.

Wat kunt u aanvragen?

U kunt maximaal € 400.000,- subsidie per project in deze subsidieronde aanvragen voor een projectduur van maximaal 36 maanden. Het totale beschikbare subsidiebudget in deze subsidieronde bedraagt 8 miljoen euro. Cofinanciering van minimaal 5% is verplicht.

De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is 14 mei 2024, om 14.00 uur. Aanvragen dienen in het Engels te worden opgesteld.

Bron: ZonMw

Subsidieoproep Onderzoek naar passende palliatieve zorg

‹ News overview