Open Call: Coalitievorming ter voorbereiding op Regionale Participatiehubs (1)

Beoordelingsronde 1.

Relevante partijen met aantoonbare regiobinding en regionaal draagvlak kunnen subsidie aanvragen om in gezamenlijkheid breed gedragen coalitie te vormen voor het uitwerken van de regionale participatieopgave. Dit is ter voorbereiding op de ontwikkeling van regionale participatiehubs voor beleidsparticipatie door inwoners en patiënten bij regionale vraagstukken over gezondheid, zorg en ondersteuning te versterken.

Wie kan aanvragen

Deze subsidie kan worden aangevraagd door een combinatie van minimaal twee of meer regionaal gebonden partijen die voornemens EN in staat zijn om, een coalitie te vormen voor de uitwerking van de participatieopgave in de betreffende regio. In deze subsidieronde wordt de indeling voor zorgkantoorregio’s als basis gehanteerd.

Eén partij fungeert als hoofdaanvrager. De hoofdaanvrager kan geen partij zijn die een (potentiële) ‘gebruiker’ is van de participatiehub. Een (potentiële) gebruiker van de hub is een partij die gebruik zou kunnen gaan maken van de diensten van de toekomstige hub. Dit betreft bijvoorbeeld gemeenten, zorgkantoren of zorgverzekeraars in hun rol als financier van zorg en/of ondersteuning of organisaties in hun rol van aanbieder van zorg en ondersteuning.

Waarvoor

Het doel van de subsidieoproep is om relevante partijen met aantoonbare regiobinding en regionaal draagvlak uit te nodigen om in gezamenlijkheid een breed gedragen coalitie te vormen voor de uitwerking van de regionale participatieopgave ter voorbereiding op de ontwikkeling van een regionale participatiehub.

Wat aanvragen

Voor de vorming van een dergelijke coalitie is per aanvraag maximaal € 50.000,- beschikbaar voor een looptijd van maximaal zes maanden. Het maximaal totale budget voor deze subsidieoproep is 2 miljoen euro. 

Wanneer

Deze oproep staat doorlopend open van 9 april 2024 t/m 24 september 2024. Er zijn zes beoordelingsrondes voor deze subsidieoproep. Elke maand is er een deadline, waarna de volgende beoordelingsronde start. 

Voor meer informatie over de call klikt u op de onderstaande button.

Meer informatie

Bron: ZonMw

Open Call: Coalitievorming ter voorbereiding op Regionale Participatiehubs (1)

‹ News overview