Nieuwe subsidieronde kennisvouchers Bewegen in het dagelijks leven

U kunt een subsidieverzoek indienen voor een kennisvoucher bewegen in het dagelijks leven. Deze oproep richt zich op het meer laten bewegen door de dag heen van volwassenen met minder kansen. De kennisvouchers zijn bedoeld om goede (lokale) initiatieven verder te helpen en te zorgen dat die kennis ook op andere plekken kan worden toegepast. De deadline voor indienen is 10 september 2024, 14.00 uur.

Deze oproep is gericht op het ondersteunen van lokale beweeginitiatieven voor volwassenen met minder kansen, en het wegnemen van obstakels die de groei en uitbreiding van deze initiatieven belemmeren. Het doel is om deze mensen te stimuleren om gedurende de dag meer te bewegen.
Met 'volwassenen met minder kansen' bedoelen we mensen die op verschillende gebieden in het leven (zoals opleiding, werk, sociale relaties, gezondheid en sport) minder kansen hebben gehad dan anderen van dezelfde leeftijd, wat kan leiden tot uitsluiting.

Organisaties kunnen een voucher aanvragen van maximaal 24.999 euro om experts in te huren die kunnen helpen bij het verder ontwikkelen van bestaande lokale beweegprojecten. Deze voucher is geldig voor een periode van 6 tot 12 maanden.
Bekijk de subsidieoproep voor alle informatie en voorwaarden 

Inzetten van de voucher

Met de voucher kunnen kosten worden gedekt voor het inschakelen van kennis, ervaring en expertise van verschillende bronnen, zoals:

  • Lokale beweegprojecten die ervaring hebben met de obstakels waarmee je te maken hebt.
  • Kennisinstellingen.
  • Gespecialiseerde adviesbureaus of andere bedrijven.

Deze experts kunnen ondersteuning bieden bij het overwinnen van obstakels. Daarnaast kan de voucher worden gebruikt wanneer een organisatie een bestaand lokaal beweeginitiatief voor volwassenen met minder kansen wil overnemen en implementeren op andere locaties in het land, maar hierbij obstakels tegenkomt.

Informatiebijeenkomst

Heeft u vragen over deze subsidieoproep? Op 23 mei 2024, 11.00-12.00 uur kunt u deelnemen aan een online informatiebijeenkomst waarin u uitleg krijgt over deze subsidieoproep en worden u vragen beantwoord. Meld u hier aan 

Leuke verhalen over bewegen

Samen met de Beweegalliantie hebben we 10 lokale initiatieven om mensen meer in beweging te krijgen, beschreven. We laten de mensen achter deze initiatieven aan het woord. Ze vertellen over wat er goed gaat en waar ze tegenaan lopen, en hoe ze daarmee omgaan. Deze verhalen zijn bedoeld als inspiratie om obstakels weg te nemen bij het borgen of opschalen van beweeginitiatieven. Bekijk de voorbeelden 

Samenwerking

Deze ZonMw voucheroproep is een opdracht van het ministerie van VWS en maakt mede onderdeel uit van het Groeiprogramma van de Beweegalliantie. Het groeiprogramma jaagt lokale laagdrempelige beweeginitiatieven aan met kennis, netwerk, onderzoek(monitoring) en financiën. En is bedoeld om initiatieven lokaal door te ontwikkelen of regionaal, dan wel landelijk op te schalen. De Beweegalliantie is aanspreekpunt voor deze lokale initiatieven. Bij het Groeiprogramma gaat het om bestaande lokale beweeginitiatieven, die dagelijks bewegen op een laagdrempelige en leuke manier stimuleren in de diverse contexten, zoals werk, onderwijs, vrije tijd of zorg. 

Bron: ZonMw

Nieuwe subsidieronde kennisvouchers Bewegen in het dagelijks leven

‹ News overview