ABOARD Spring meeting: impact maak je samen

Zo'n 80 onderzoekers, projectpartners en eindgebruikers kwamen samen tijdens de Spring Meeting van het ABOARD project. De samenwerking tussen alle publieke en private partijen is van groot belang om maatschappelijke impact te maken. Een belangrijk thema, dat centraal stond tijdens deze dag. 

PGGM opende de meeting als trotse gastheer met Jeroen de Munnik, Chief Institutional Business. Hij stipte nogmaals het grote doel aan van PGGM: een positieve bijdragen leveren aan de zorg- en welzijnssector. En dat wil ABOARD bereiken op het gebied van alzheimer.  

Goed doordacht project

Craig Ritchie, oprichter en CEO van Scottish Brain Sciences, kan zich er helemaal in vinden dat je samen impact maakt. In zijn inspirerende lezing vertelde hij over zijn ervaring als onderzoeker, arts en nu als CEO van een bedrijf. Hij weet als geen ander wat de belangen zijn van de verschillende partijen en is daarom erg onder de indruk van de samenwerking binnen het ABOARD project. Hij noemt het een erg goed doordacht project, waarin alle partijen vertegenwoordigd zijn. 

Resultaten met impact

Onderzoekers en partners presenteerden de laatste ontwikkelingen. Hierbij was steeds veel aandacht voor de maatschappelijke impact. Wat betekenen de resultaten voor de patiënt en de naasten? Er ontstonden waardevolle discussies over bijvoorbeeld het testen op erfelijkheid, het voorspellen van het verloop van alzheimer en het informeren van mensen over een gezonde leefstijl. 

Iedereen aan boord

De meeting is belangrijk om elkaar te informeren, maar ook juist om te netwerken. En dat gebeurde volop tijdens de dag. Alle partijen waren aanwezig, van universiteiten tot zorg- en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Ook bij de activiteiten van ABOARD komen de verschillende doelgroepen samen. Zo is er steeds meer interesse voor de Webinars en het eerste Rondetafelgesprek was een groot succes. 

De kracht van publiek-private samenwerking

Twan Kerssens, Strategic Partnership Officer van Health~Holland, vertelt positief over de meeting:

‘Tijdens iedere halfjaarlijkse meeting is het weer indrukwekkend om te zien wat er met veel enthousiasme vanuit ABOARD is opgetuigd de afgelopen jaren. Uiteraard het belangrijke publiek-private R&D werk, maar ook zeker de rol die alle consortiumpartners op zich nemen bij het klaarstomen van de professionals van de toekomst, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Mooi om te zien hoe binnen ABOARD alles samen lijkt te komen, daar zit hem precies de kracht van publiek-private samenwerking.’ 

Lees meer over ABOARD

Bron: Alzheimer Nederland

ABOARD Spring meeting: impact maak je samen

‹ News overview