Nieuw cannabisonderzoekscentrum gestart door Bedrocan

Bedrocan is een Nederlands bedrijf dat sinds 2003 medicinale cannabis produceert. Er is nu goed nieuws, want  Bedocran start een eigen cannabisonderzoekscentrum, waar klinisch onderzoek gedaan zal worden naar de werking van de cannabisproducten. De productie gebeurt in opdracht van de Nederlandse overheid.

Het nieuwe onderzoekscentrum Clinical Research Unit bevindt zich in Utrecht en word geleid door Matthijs Bossong, een Nederlandse cannabinoïden-onderzoeker. Dankzij zijn ervaring als onderzoeker begrijpt hij hoe medicinale cannabis kan helpen bij verschillende aandoeningen.

Eerste studie

In de eerste studie van dit onderzoekscentrum worden de producten Bedrocan® en Bediol® onderzocht om de risicofactoren van medicinaal cannabisgebruik in kaart te brengen. “Het probleem met klinisch onderzoek met cannabis is namelijk dat er grote verschillen bestaan tussen de onderzoeken” stelt Matthijs. “Zo kunnen de toedieningswijze, dosering en cannabissamenstelling variëren, waardoor de resultaten lastig te interpreteren zijn”. Uiteindelijk is het doel om meer specifieke medische indicaties te onderzoeken zoals bijvoorbeeld chronische neuropathische pijn.

‘Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan met de door ons geproduceerde cannabisproducten, maar het zijn de onderzoekers die bepalen wat er onderzocht wordt. Door ons eigen onderzoek te doen, bepalen wij de richting.'

Mikael Kowal, Bedrocan’s Chief Scientific Officer

Officiële erkenning

Dankzij de opening van het Clinical Research Unit kan er nu gerichter onderzoek worden gedaan naar de effecten van cannabis, wat hopelijk zal bijdragen aan de bereidheid van artsen om medicinale cannabis voor te schrijven. “Doordat dit in opdracht is van de Nederlandse overheid is er officiële erkenning voor de veiligheid en werkzaamheid van de producten” stelt CEO Jaap Erkelens. Jaap is zeer tevreden met de opening van het cannabisonderzoekscentrum: “Dit is iets waar wij als het bedrijf altijd al naar hebben gestreefd, en nu met de opening van de Clinical Research Unit komt dat een stap dichterbij.” 

Wil je meer lezen over de opening van het onderzoekscentrum? Klik hier!

 

Nieuw cannabisonderzoekscentrum geopend door Bedrocan

‹ News overview