Blog: Junior onderzoekers op bezoek bij Health~Holland

Op 14 februari bezochten wij, de junior onderzoekers van ABOARD, het kantoor van Health~Holland. Hier maakten wij kennis met het onderwerp valorisatie, oftewel het vertalen van kennis naar toepassingen en technologieën en die te laten landen in de maatschappij.

Om 14:00 uur werden wij ontvangen door Twan Kerssens bij Health~Holland waar we begonnen met een voorstelronde en een korte introductie over het werk van Health~Holland. Met ondersteuning en middelen van deze organisatie bundelen publieke en private partijen landelijk hun investeringen en activiteiten om economische en maatschappelijke impact te maken voor gezondheid en zorg. Hiermee dragen zij bij aan de Missies van het Maatschappelijk Thema Gezondheid & Zorg, die opgesteld zijn door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Vervolgens gaven Eva Verbiest en Louise de Wijk van Health~Holland een presentatie over werken, leren en innoveren. Zij zijn onderdeel van het Human Capital team en vertelden over het benutten en samenbrengen van vaardigheden en beroepen, waarbij ze ook mooie voorbeelden gaven van initiatieven uit de maatschappij die zij met hun netwerk hebben kunnen helpen.

Na deze presentaties was het voor ons tijd om zelf aan de slag te gaan! Simone Hermans en Twan Kerssens gaven een workshop valorisatie. Wij werden verdeeld in groepen en elke groep kreeg de opdracht om een fictief nieuw ontwikkeld product te pitchen aan potentiële investeerders (in dit geval het team van Health~Holland), met als doel ze te overtuigen om in jouw product te investeren. De producten liepen uiteen van een robot tot een dementie detector.

Door middel van deze workshop kregen wij een voorproefje van de Venture Challenge. De Venture Challenge helpt startende  vondernemers in de Life Sciences hun dienst of product naar de markt te brengen. In een programma van circa acht weken krijgen starters ondersteuning bij het opzetten van een bedrijf en ontwikkelen ze hun idee naar een solide businessplan. Zo kan de 'time-to-market' worden verkort. Al met al was het een zeer leerzame middag en wie weet gaat een van de junior onderzoekers in de toekomst een nieuw idee verder ontwikkelen met deze kennis!

Bron: Alzheimer Nederland

Blog: Junior onderzoekers op bezoek bij Health~Holland

‹ News overview