Leefstijlbegeleiding bij borstkanker - BREHAB studie

Als arts-onderzoeker en tevens fanatiek sporter staat Sophie op 9 juli 2023 aan de start van de Ironman in Zwitserland Thun: 3.8km zwemmen, 180km fietsen en 42.2 km hardlopen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de BREHAB studie.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. De overleving van de ziekte neemt toe, en daarmee ook het aantal vrouwen dat te maken krijgt met de gevolgen van de behandeling van borstkanker. De overgrote meerderheid ervaart klachten als gewichtstoename, vermoeidheid, angst, slaapproblemen, negatieve veranderingen in zelfbeeld en problemen op gebied van seksualiteit. Steeds vaker rijst in de spreekkamer de vraag “Wat kan ik zelf doen?”.

Een gezonde leefstijl vermindert niet alleen het risico op borstkanker, maar ook de kans op terugkeer van de ziekte. Daarbij leidt een gezonde leefstijl tot een betere kwaliteit van leven en een verminderde kans op comorbiditeit, en daarmee tot minder zorggebruik en lagere kosten.

De urgentie voor het ontwikkelen en implementeren van effectieve leefstijlinterventies is hoog!

Als Stichting Borstkankeronderzoek Rotterdam bieden zij hierop een antwoord: met de BREHAB studie onderzoeken ze het effect van een individueel  leefstijlbegeleidingstraject bij vrouwen met borstkanker. Het hoofddoel is om de kwaliteit van leven te verbeteren door de ervaren gezondheid te bevorderen.

Om de BREHAB studie te kunnen volbrengen is financiering nodig. Daarom helpt ook het Nationaal Fonds Tegen Kanker mee om dit belangrijke project te ondersteunen. Iedere euro die ik dankzij jouw gift ophaal zullen zij tot een bedrag van 10.000 euro verdubbelen! Jouw euro wordt dus 2 euro waard! 

Met jouw donatie kan Sophie samen met haar team van Stichting Borstkankeronderzoek Rotterdam de BREHAB studie tot een succes maken.

Zij willen dat iedere vrouw met borstkanker toegang krijgt tot goede, evidence based, leefstijlbegeleiding. Wil jij dit ook? Steun Sophie dan op de weg naar de Ironman!

Help jij het team van Stichting Borstkankeronderzoek Rotterdam de BREHAB studie tot een succes maken? Klik dan hier om te doneren en voor meer informatie.

Bron: Nationaal fonds tegen kanker

BREHAB

‹ News overview