Openstelling Europese Call voor Innovatieve Behandelingen op het Gebied van Hart- en Vaatziekten (CARDINNOV)

In Nederland zijn er zo’n 1,5 miljoen mensen met chronische hart- en vaatziekten, of cardiovasculaire ziekten. Dit zijn alle aandoeningen die het hart en/of de bloedvaten treffen. Denk hierbij onder andere aan een hartinfarct, beroerte, longembolie en trombose. Hart- en vaatziekten kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Binnen de ERA4Health call CARDINNOV kunnen onderzoekers financiering aanvragen voor innovatieve behandelingen op het gebied van hart- en vaatziekten. Voor deze call is voor onderzoekers werkzaam in Nederland per project 300 duizend euro beschikbaar. Het budget van deze call is afkomstig van NWO en de Nederlandse Hartstichting en bedraagt 2,7 miljoen euro.

De eerste call geïnitieerd door ERA4Health call heeft als onderwerp cardiovasculaire ziekten: Research targeting development of innovative therapeutic strategies in cardiovascular disease (CARDINNOV). De twee subthema’s binnen de CARDINNOV call zijn: Herstel en/of regeneratie van het hart en/of de bloedvaten, en Chronisch hartfalen en boezemfibrilleren.

Bekijk de call for proposals hier!

Over het ERA4Health Partnerschap

ERA4Health is een Europees Partnerschap in het Horizon Europe-programma van de Europese Commissie. Het partnerschap beoogt om in zeven jaar tijd internationaal onderzoek te financieren op het gebied van hart- en vaatziekten, nanogeneeskunde en voeding, gezondheid en preventie.  Het Europese onderzoeksprogramma is een gecombineerd vervolg op ERA-CVD, EuroNanoMed en Healthy Diet for a Healthy Life. Vanuit Nederland zijn NWO en ZonMw bij ERA4Health betrokken.

Meer informatie over het ERA4Health Partnerschap

Budget en partnerlanden

In totaal is in deze call een budget beschikbaar van ruim 18 miljoen  euro. Het budget ten behoeve van onderzoekers werkzaam in Nederland is afkomstig van NWO en de Nederlandse Hartstichting en bedraagt in totaal 2,7 miljoen euro, met een maximum budget van 300 duizend euro per project.

Het partnerschap brengt universiteiten en overige kennisinstellingen samen uit de volgende landen: België,  Frankrijk, Israël, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Taiwan en Turkije. Bij elk voorstel dienen ten minste drie en maximaal vijf partners betrokken te zijn uit genoemde landen. Het maximum aantal partners kan worden uitgebreid tot zes of zeven indien de additionele partners komen uit Litouwen, Portugal, Roemenië en/of Turkije.

Deadlines

De deadline voor vooraanmeldingen is 7 februari 2023, 16:00 uur CET. De deadline voor uitgewerkte aanvragen is 15 Juni 2023, 16:00 uur CEST. Het aanvraagproces verloopt via het online aanvraagsysteem van partnerorganisatie ANR.

Over Europese partnerschappen
De Europese co‐funded partnerschappen zijn onderdeel van Horizon Europe, het Europese programma voor onderzoek en innovatie (2021-2027). De partnerschappen richten zich op complexe maatschappelijke uitdagingen en zijn gericht op daadwerkelijke impact. De calls die voortkomen uit de Europese partnerschappen leiden tot thematisch onderzoek verbonden met de missies in het Kennis en Innovatieconvenant en de routes van de Nationale Wetenschapsagenda.  


Bron: NWO

 

Money

‹ News overview