Topsector Life Science & Health: VWS-Plannen Digitalisering Zorg Nog Hoog-over - Innovatie Is Niet Alleen Bedenken Maar Hiermee ook Impactrijk Transformeren

Een belangrijk thema in de overheidsplannen is toch wel de digitalisering om de druk van de gezondheidzorg te verlichten en daarbij betere zorg aan te bieden. Bij de begroting voor 2023 heeft het ministerie van VWS dit gepubliceerd. De voorzitter van de Topsector Life Sciences & Health (LSH) Carmen van Vilsteren geeft aan in een interview met AG Connect dat de plannen die er nu liggen voortkomen uit eerdere initiatieven. Ondanks deze plannen zien zij en Nico van Meeteren, algemeen directeur van het bureau van deze Topsector, de knelpunten die de aankomende jaren ook aangepakt moeten worden. 

Veel van deze plannen willen meer kunstmatige intelligentie inzetten, meer en beter gebruik maken van data, efficiënter klinisch onderzoek te doen en beter gebruik te maken van sensoren. "Maar de plannen zijn nog steeds behoorlijk 'high level'", geeft Van Vilsteren aan. "Nu komt het er op aan hoe we het gaan doen met elkaar in dat enorm versnipperde landschap. Met het IZA (Integraal Zorg Akkoord) worden wel flinke stappen gezet, maar dat blijft een uitdaging voor de toekomst."

Lees het hele artikel hier.

Bron: AG Connect

Topsector Life Science & Health: VWS-Plannen Digitalisering Zorg Nog Hoog-over - Innovatie Is Niet Alleen Bedenken Maar Ook Implementeren.

‹ News overview