Nieuwe Subsidie-Oproep Regio-Impuls Juiste Zorg Op de Juiste Plek

Vanaf 13 mei staat een nieuwe subsidieoproep open voor het aanvragen van een Regio-impuls vanuit het ZonMw-programma Juiste Zorg Op de Juiste Plek (JZOJP). Met deze subsidie kunnen regionale domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden werken aan passende zorg voor de individuele burgers in hun regio. Subsidie aanvragen kan tot 23 juni 2022, 14:00 uur.

Doel Regio-impuls

Met de Regio-impuls kunnen samenwerkingsverbanden inzetten op initiatieven die de gezondheid van individuele burgers bevorderen. Met de duurzame doorontwikkeling van regionale domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden kunnen zij werken aan passende zorg voor iedereen. Vanuit de juiste zorg op de juiste plek beweging zijn de afgelopen jaren veel initiatieven gestart. De focus verschuift nu van starten en pionieren naar doorontwikkeling en transformatie naar passende zorg in de praktijk.

Passende zorg

Onder passende zorg verstaan we zorg en ondersteuning die aansluit bij de behoeften en omstandigheden van de individuele burger en die tot stand komt samen met de burger, naasten en de betrokken professionals. Om uitdagingen als arbeidskrapte en stijgende kosten in de zorg aan te pakken, is verandering nodig. Dat betekent ingewikkelde, maar noodzakelijke keuzes durven maken om zo bij te dragen aan de organiseerbaarheid en haalbaarheid. Passende zorg is effectief, voegt waarde toe en draagt bij aan de kwaliteit van leven. Het totale beschikbare budget in deze subsidieronde bedraagt €3.225.000,-. Er kan minimaal €75.000,- worden aangevraagd en maximaal €200.000,- voor een project met een looptijd van maximaal 36 maanden.

Voor wie?

De Regio-impuls richt zich op regionale domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden die al een goede samenwerking in de regio tot stand hebben gebracht. De beoogde projectplannen zijn gebaseerd op een bestaand regiobeeld, de regio opgave en regiovisie die de gewenste transformatie naar  passende zorg beschrijft. Voor het aanvragen van subsidie bestaat een samenwerkingsverband minimaal uit:
(een vertegenwoordiging van) burgers;
een aanbieder uit het zorgdomein (cure en/of care);
een aanbieder uit het ondersteunings- of welzijnsdomein (sociaal domein);
een financier van zorg (gemeente, zorgverzekeraar en/of zorgkantoor).
Alle overige randvoorwaarden en uitgebreide informatie leest u in de subsidieoproep.

Juiste Zorg Op De Juiste Plek in de praktijk

Er zijn al mooie voorbeelden vanuit het programma JZOJP in de praktijk zichtbaar. Deze zijn te vinden op deze webpagina. Dit geeft ook inzicht in welke samenwerkingsverbanden er in uw regio al zijn.

Webinar

Op 1 juni van 16.00 tot 17.00 uur organiseert ZonMw een webinar waar zij een toelichting geven op de subsidieoproep. Ook kunt u hier vragen stellen. Inschrijven voor het webinar kan hier.

Meer informatie

Voor vragen kunt u ook contact met ZonMw opnemen via jzojp@zonmw.nl. Op woensdagen 18 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni en 22 juni vindt van 15.00 uur tot 16.30 uur een telefonisch spreekuur plaats .U kunt dan met uw vragen bellen naar 070-349 5472.

Bron: ZonMw

Mededeling

‹ News overview