Clémence Ross-van Dorp: Act to connect

Stel je voor, dat je in een voetbalteam de rechtsback of een andere speler zou uitsluiten van de teambesprekingen. Net als in een voetbalteam heb je ook in de Life Sciences & Health-sector álle spelers op het veld nodig, aldus Clémence Ross-van Dorp. Als ambassadeur van de sector pleit zij voor een nationale aanpak en een optimaal samenspel tussen álle ketenpartners: de onderzoekers in de academie, de klinische praktijk, het onderwijs, de overheid én het bedrijfsleven.

Op 12 april organiseerde Ross-van Dorp de LSH-Manifestatie in Theater Amsterdam. Doel: de kracht van het Nederlandse LSH-ecosysteem tonen en het belang van samenwerking daarin. Want ‘er is al veel, we moeten het gewoon samen gaan doen!’

Regionaal weet men elkaar in Nederland goed te vinden, constateert Ross-van Dorp. In Leiden en Oss zijn met steun van gemeentebesturen stevige ambities geformuleerd om de samenwerking in de lokale science parks te verstevigen en wordt innovatie aangejaagd met een aantrekkelijk vestigings- en ontwikkelingsklimaat. Maar op veel meer plekken in het land – vaak geconcentreerd in science park of campus - vindt onderzoek, innovatie en productie plaats. Nederland is eigenlijk één grote connected LSH-metropolis. ‘In veel opzichten doen we het vergeleken met andere landen goed. Maar de samenwerking tussen de regionale clusters is nog fragiel en daarom is het belangrijk dat er ook een nationale agenda is’, vindt Ross-van Dorp. Act to connect to act luidde het devies tijdens de manifestatie.

Meer lezen? Klik hier!

Niet gelukt om bij de manifestatie te zijn of wilt u het programma nog een keer bekijken? Er is een samenvatting gemaakt met alle hoogtepunten inclusief ondertiteling. Bekijk het filmpje hieronder!

Bron: VIG

Manifestatie Ernst Kuipers op bezoek

‹ News overview